Prosím o radu, máme 6 týdenní holčičku a ve 4 týdnech se nám osypala....červené pupínky... Začalo to na hlavě, pak obočí, tváře, za oušky mokvajici sekret... Postupuje to na bříško a záda... Byli jsme u pediatra.. .. Cca před týdnem... Napsal kyselou mast mazat 3 krát denně a za ouška kortikoidy 😞.... A linola(olejová koupel).... Nezabralo.... Stále se vyrážka rozšiřuje.... (bojím se že to nebude mít žádný efekt) Dnes jsme byli na kožním a opět napsal kyselou mast mazat 5 krát denně A obden vločkovou koupel...... Poraďte prosím, jestli jste měli stejnou vyrážku co vám zabralo... Děkuju moc za odpověď
Koupala jsem v heřmánku s řepikem, nebo potírala černým čajem.
Děkuju za radu.... Vyzkouším 🙂
Máme podobne.. Mažu Excipialem a Advantan. Zkusila jsem i Fenistil kapky. Pár dni klid a pak to je zpet 😕
Moje malá měla akné jak v pubertě a pak to prostě samo zmizelo, tyhle věci se mi zdají spíš jako kosmetický problém co vadí rodičům, ale miminům moc ne 😊
Stara diskuze, ale treba jeste info nekomu pomuze. Tohle je normalni reakce, ke ktere dochazi par tydnu po porodu. Miminko se cisti od matcinych hormonu. Mazat Sudokremem a za par dni zmizne. My natirali i Jarischovou vodou, ta byla bozi a zabrala hned. Jen se udajne nema davat detem kvuli pritomnosti kys. borite. My tech par dni potirali, neresili jsme. 🙂
Zmizne to samo bez jakehokoli zasahu. A dle info z porodnice se jedna o reakci imunitniho systemu na nove prostredi.
Potirala jsem černým čajem, starší to měla taky tak, i víc.