Ahoj holky, dnesk ráno se malému udělalo na obličeji tohle😳 viz. fotka. Je to suché a takové vystouplé mi přijde.
Jednou měl takový suchý flíček u oka ale nebylo to takové, a za pár dní to zmizlo.
Namazala jsem mu to vazelínou co jsme měli na předpis na suchá místa..
Zrovna je sobota a nikam se nedostanu s malym.. myslíte, že to může být třeba atopickej ekzém? Nikde jinde po těle to nemá
@lidija1234 Nemám právě jak poslat.. má jen pevnou
Jak jsem to namazala, tak se to trochu zklidnilo aspoň
No máme doma kočku, což je velký alergen:/ uvidíme v pondělí
Syn měl něco podobného a údajně ekzem. Koupila jsem na doporučení doktorky krém v lékárně bez předpisu, mazala několikrát za den a zmizelo to.. ale syn to měl na brise teda
@mamikry Má 5 a půl měsíce, je na UM a baští příkrmy, zatím dávam dokola to do má rád (dýně, batáty, sem tam mrkev a brambor) pres den se mu udělalo i na břichu ale slabý, ne jak na tváři
A zoubky myslím, že fakt už rostou😁 ale když mu byly tak 2 měsíce tak to měl taky ale jen maličký flíček co hned zmizel
@terkezz Zoubky dokazi udelat peknou paseku. Jestli rostou, muze byt problem v nich. Nas maly ma sklon k atopii a pri rustu je to vzdycky vyrazne horsi. Muze to byt i reakce na alergen. Zrovna mrkev je jeden z tech, ktere delaji problem. Muze to byt jen adaptacni alergie na jidlo, nez si na nej streva zvyknou. Je to ruzne. Zkusila bych davat v prikrmu vzdy kousek zelene zeleniny jako cuketa, spenat, brokolice apod., ktera by mela pomoci lepe travit sacharidy jako brambory a mrkev.
Ano, toto je kvasinkový projev atopického ekzému.
1) namazat zinkovou mastí
2) najít si tady skupinku atopický ekzém a pročíst úvodní článek (skupinku vede paní Věrka Zíková)
3) https://verazikova.cz/ pročíst
@terkezz nemůžeš foto poslat doktoroce? Já ji takhle jednou přes SMS poslala taky vyrážku malého a hnedka mi poradila. Jinak bych namazala a v pondělí zavolala ale určitě to nebude nic vážného. Může to být i alergická reakce na něco.