Ahojky, mam měsíčního syna a celý se mi osypal. Byl osypane i v porodnici ale to zmizelo. Doma se osypal po plenkách a olejicku. Teď vůbec nevím po čem ale je osypany úplně celý. V lékárně mi poradili Fenistil kapky proti alergii a mazat excipialem. Jinak koupu bez mýdla v hřebíčku. Moc se to nelepší, co by pomohlo? Jsem spíše pro přírodní kosmetiku. Děkuji
Na koupání zkus odvar z řepíku a pokud je to zarudlé, tak nic mastného (rozhodně ne olej) a mazat zinkovou mastí. Je kojený nebo na UM? Fenstil kapky jsou dost oblbovák, ale dobře funguje na pití rooibos (přírodní antihistaminikum).
Moc děkuji. Je plně kojen
@ovce6116 pak sobě nasaď probiotika, využívej balení Hylak forte a maximálně omez sladké a z mléčného jez jen máslo, zakysané výrobky a tvrdé sýry (myšleno ty fakt tvrdé, co se při dělení z bloku štěpí - jako parmezán, gran moravia, vyzrály čedar, stará goua apod.) a pij ty sama (plně kojené miminko ne) hodně silného rooibosu
My měli silný novorozenecký ekzém. Pomohlo vykoupat v odvaru černého čaje (udělat silný odvar z černého čaje a nalít do vody na koupání), nepoužívat žádné mýdlo a nic a po koupání namazat klasickou modrou indulonou. Začne se to ztrácet den ode dne víc a víc 🙂
Míč děkuji za rady. Dostali jsme dnes nějakou mast co se připravuje přímo v lékárně tak snad to pomůže. Jinak mi paní doktorka řekla to samé co vy, dávat pozor na jídelníček, nepoužívat žádnou kosmetiku jen odvary z bylinek a mast na zadeček. Za dva dny jdeme na kontrolu tak jsem zvědavá má to chudák fakt hodně je úplně celý osypany a má hrozne suchou kůži
Zkusila bych odvar z řepíku. Prodávají i porcovaný běžně v obchodech za pár korun.
Nemoze mat novorodenecku dermatitidu? Moja mala to mala tiez, bezala som s nou ku lekarke, ze je cela osypana, ze som asi daco zjedla (to s jedlom samozrejme nic nema spolocne ) dala nam fenistil.....Nic nezaberalo, az nakoniec som si tu na nete precitala a podla obrazkov zistila, ze ide o novorodenecku dermatitidu....Obvolala som par znamych, priebeh a doba trvania je naozaj rozna, nastastie moja mala sa z toho dostala asi po 1-2 tyzdnoch. JA som mala tvar moc skaredu skoro 4 mesiace.......Zaujimave bolo, ze u mna to zacalo az po skonceni sestonedelia (to mohlo byt cca 1 mesiac). Ako pisu na nete - hormony......
Ahoj, a co syna vykoupat v dubové kůře! Má léčívé a antibiotikové účinky🙂