Vyrážka u měsíčního miminka, co pomáhá?

ovce6116
12. říj 2014

Ahojky, mam měsíčního syna a celý se mi osypal. Byl osypane i v porodnici ale to zmizelo. Doma se osypal po plenkách a olejicku. Teď vůbec nevím po čem ale je osypany úplně celý. V lékárně mi poradili Fenistil kapky proti alergii a mazat excipialem. Jinak koupu bez mýdla v hřebíčku. Moc se to nelepší, co by pomohlo? Jsem spíše pro přírodní kosmetiku. Děkuji

cervena2
12. říj 2014

Ahoj, a co syna vykoupat v dubové kůře! Má léčívé a antibiotikové účinky🙂

katyxq
12. říj 2014

Na koupání zkus odvar z řepíku a pokud je to zarudlé, tak nic mastného (rozhodně ne olej) a mazat zinkovou mastí. Je kojený nebo na UM? Fenstil kapky jsou dost oblbovák, ale dobře funguje na pití rooibos (přírodní antihistaminikum).

ovce6116
autor
12. říj 2014

Moc děkuji. Je plně kojen

katyxq
12. říj 2014

@ovce6116 pak sobě nasaď probiotika, využívej balení Hylak forte a maximálně omez sladké a z mléčného jez jen máslo, zakysané výrobky a tvrdé sýry (myšleno ty fakt tvrdé, co se při dělení z bloku štěpí - jako parmezán, gran moravia, vyzrály čedar, stará goua apod.) a pij ty sama (plně kojené miminko ne) hodně silného rooibosu

picasso
12. říj 2014

My měli silný novorozenecký ekzém. Pomohlo vykoupat v odvaru černého čaje (udělat silný odvar z černého čaje a nalít do vody na koupání), nepoužívat žádné mýdlo a nic a po koupání namazat klasickou modrou indulonou. Začne se to ztrácet den ode dne víc a víc 🙂

ovce6116
autor
13. říj 2014

Míč děkuji za rady. Dostali jsme dnes nějakou mast co se připravuje přímo v lékárně tak snad to pomůže. Jinak mi paní doktorka řekla to samé co vy, dávat pozor na jídelníček, nepoužívat žádnou kosmetiku jen odvary z bylinek a mast na zadeček. Za dva dny jdeme na kontrolu tak jsem zvědavá má to chudák fakt hodně je úplně celý osypany a má hrozne suchou kůži

svoba
13. říj 2014

Zkusila bych odvar z řepíku. Prodávají i porcovaný běžně v obchodech za pár korun.

z80
14. říj 2014

Nemoze mat novorodenecku dermatitidu? Moja mala to mala tiez, bezala som s nou ku lekarke, ze je cela osypana, ze som asi daco zjedla (to s jedlom samozrejme nic nema spolocne ) dala nam fenistil.....Nic nezaberalo, az nakoniec som si tu na nete precitala a podla obrazkov zistila, ze ide o novorodenecku dermatitidu....Obvolala som par znamych, priebeh a doba trvania je naozaj rozna, nastastie moja mala sa z toho dostala asi po 1-2 tyzdnoch. JA som mala tvar moc skaredu skoro 4 mesiace.......Zaujimave bolo, ze u mna to zacalo az po skonceni sestonedelia (to mohlo byt cca 1 mesiac). Ako pisu na nete - hormony......