Vyrážka u kojence, co to je?

colombo27
19. pro 2016

Ahoj,dceri (4tydny) se udelala uprostred celicka seborea a ted se k tomu pridala i nejaka vyrazka,nevi nekdo co to je a jak se toho zbavit?Predem diky za odpoved Eva

astyna
19. pro 2016

nespí dítě na nějaké dece? malý to měl občas v létě z čepičky za ušima.

colombo27
autor
19. pro 2016

Jojo spi na zavinovacce a obcas i na sve dece...vcera to jeste nemela a siri se to dal,nemuze to byt z toho ze si denne dam 2-3 cigarety? (Ja vim,ted me tu ukamenujete)

terez225
19. pro 2016

Za krkem to vypadá opruzene, ale zbytek už bych konzultovala s dr. Může to být z pracího prášku, nějaké potraviny při kojení. Záleží na dalších obtížích. Pokud se to rozleza dal tak určitě tu dr..... Spíš Hlavně když už to je takhle rozlezle. 🙂 a těžko říct čím to mazat ať to není ještě horší :-/

terez225
19. pro 2016

Jo ještě jsem zapomněla že mi to na první pohled přišlo jako 6. Nemoc.

soyevita
19. pro 2016

@colombo27 Jsou to podle mého potničky😉

colombo27
autor
19. pro 2016

Zitra jdu k pediatricce ale docela se bojim toho co mi rekne,merim ji dvakrat denne a teplotu nema,z kojeni asi ne,uplne ho bojkotuje,takze je spis na prikrmu a nejspis i z toho ma asi zelenou stolici :/ ani mi neprijde ze by ji to svedilo...

soyevita
19. pro 2016

@colombo27 Uvidíš,co Ti řekne.Ale pořád se přikláním k těm potničkám.Dej vědět🙂

terezama
19. pro 2016

INeco podobnyho jsme taky mely. Akorat maly to zacalo na tvaris a nakonec z toho je atopicky exem ( po tatinkovi). Bojovali jsme s tim docela dlouho. Taky to zacinalo sem tam par pupinku a pak mela tvare jeden velkej strup. Snad nebudete mit totez. I kdyz to muze byt i reakce na tu deku. Je z bavlny nebo nejakej plys? Nektery mimca byvaji citlivy na ty umelotiny.

liko77
19. pro 2016

Bohužel mi to také připomíná atopický ekzém, syn měl něco podobného, nejdřív jsme vysušovali silným černým čajem a pak z toho byl ten ekzém.☹ Pomohla dlouhodobě dávat Biogaia a po vyzkoušení mraků mastiček se nejlépe osvědčil Bepanthen. Klasický na tvář a ten extra s olivovým olejem na tělo.

zirafka1988
19. pro 2016

Meli jsme hodně skaredou vyrážku na tvářích cca v 6 týdnů. Zkus potírat heřmánkem a MM. Tim nic nezkazís si myslím.

petstu
19. pro 2016

Taky přidám svojí zkušenost. Dceři se vyrážka udělala cca také v těch čtyřech týdnech. Doktora mi předepsala olej do koupele Linola a promazávat Lipobase. To nezabralo, tak jsem na radu kamarádky koupila řepíkový čaj a vařím odvary (2 sáčky do 300 ml deset minut povařit a pak ještě nechat tak 15 minut louhovat přikryté). Vždy čerstvý a přidávám tak ty dvě decky do vaničky. Trochu si dám i do skleničky a během dne ji aspoň jednou ještě otřu tvářičky. Zabírá to parádně. Střídám to s tou Linolou (2x řepík, 1x Linola). Malé je teď deset týdnů a už jsme se toho téměř zbavily🙂 Odvar je červenohnědý a docela barví. To je tak jediná nevýhoda...

soyevita
20. pro 2016

@colombo27 Tak jak jste dopadli u doktora?

colombo27
autor
31. pro 2016

Ahoj,omlouvam se pisu az ted,nemela jsem pristup na net.Byla to jen normalni detska vyrazka,tak nam napsala dalsi masticku za 400kc a uz dobry 🙂 Pak nam dcera rvala 15hodin v kuse,tak jsem si rikala zda ji to nesvedi ale nakonec jsem zjistila ze jelikoz dcera byla naucena na Bebu a ja ji zkousela dat Sunar,tak ten ji totalne zabetonoval.Uz se tesim az bude starsi a rekne nam sama co ji boli! 🙂

blahova_andrea
31. pro 2016

@colombo27 čtu to až teď, tak jdu s křížkem po funuse. jinak bych ti napsala, že se podle mě jedná o běžné novorozenecké akné, které odezní samo. nic tomu nepomůže, takže veškeré mastičky mi přijdou spíš jako zbytečné utrácení. max. ten zmiňovaný heřmánek či mateřské mléko na zmírnění. to jsem aplikovala já. mastičku od dr. jsme také nějakou dostali napsanou, ne tak drahou, ale bylo to po ní spíš horší 😝 ale je dobře, že jsi šla. ty vyrážky jsou si všechny tak podobné a laikovi se honí v hlavě i šílené scénáře ☹