Dobrý večer. Setkali jste se někdo s takovou vyrážkou. Malýmu jsou 3. Nesvědí ho to. Děkuji za reakce
@zelenaesmolda nee. Má to strašně moc. Po tvářích. Až hrbolky. Byli jsme i u dr.
@mayunka1987 nema nejakou alergickou reakci treba na jidlo? Me se takhle vysypal kluk po jahodach
@fyii nevím o ničem,co by jedl jiného 🤔a teď jsem vystreslá, páč se ve školce objevil Covid a do toho já mám nějakou virážku po očkování a manžel mě straší svrabem... Ale ten tak nevypadá,ne?
@mayunka1987 Mozna by staly za to testy na covid, pokud byl ve skolce. Pro jistotu. Nemenila jste treba kosmetiku? Nemazala ho ven kremem?
@mayunka1987 zkus v klidu popremyslet, jestli v posledni dobe nemel neco jineho nez bezne
@mayunka1987 svrab nepoznam a s covidem neporadim ten ted ma nebo mel kazdy a bud uplne bez priznaku, nebo bolest hlavy, kasel, teplota a nebo pruser a ventilace v nemocnici...
@mamikry na testy jdeme v pondělí. Virážku má od soboty. Ale s pozit. dítětem byl v kontaktu 2 dny před. To mi přijde brzy.
@fyii snad jen pár kyselých bonbónů
@mayunka1987 Tak to by asi bylo brzy na takovy projev. A ve skolce spinka? Jestli treba nezmenili praci prasek nebo treba nesnedl alergen tam. Drzim palce, at jste negativni.
Kamarádky děti měly při Covidu vyrážku (obličej, místa pocení - podpáždí, za koleny) a vypadalo to podobně. Krom teploty a jednodenního průjmu jim nic nebylo. Napadl mi ještě atopický ekzém - neměl jako mladší nějaké projevy?
@marti89 Nene. To ne. Jen občas na rukách trochu krupičku. A svědilo to ty děti? Malýho to nesvědí a má to fakt jen v tom obličeji amoar pupinků na ruce..
@mamikry už koukám na jídelníček. Nic neobvyklého. No uvidíme,co ten test. Když jsme to měli celá rodina,tak se tomu vyhnul
@mayunka1987 Na obličeji ne, ale v podpáždí ano, tam jim to dráždil pot. Četla jsem, že děti po nebo při Covidu mají hodně takových výsevů na kůži, hlavně když měli předpoklad na atopák již dřív. První syn měl podobný výsev při atopáku na obličeji, tak možná mu něco nesedí, ale běžně se to moc neprojevuje.. Syn si teď se mnou prošel Covidem a krom plic se mu zase ten atopák rozjel.
@marti89 uvidíme po testu no.. já ještě po očkování a mám vyrážku místy po těle. Manžel mě vystresoval svrabem a že to malej chytil. Ale to by ho asi svědilo a neměl to jen na tvářích..
To nebude - dělá se na ohybech kůže a vlhkých částech těla..
@mayunka1987 Nečetla jsem všechny komentáře. Ale potravinová alergie se může rozvinout i na potravinu,kterou normálně jedl a dobre ji snášel.
@mayunka1987 psala jste, že měl pár kyselých bonbonů, i ty mohou být příčinou
Jinak synovi vyskakuje něco podobného, když se s ním táta pomuchluje, od vousů ...
Děkuji všem za reakce 😀
@mayunka1987 potnicky?