Malé se objevila vyrážka nad rtem a začalo se jí to rozlézat kolem celé pusinky. Nevíte, co by to mohlo být?
Pozor na teplotu, a nepálí/bolí jí to? Aby to nebyl opar. Spíš nebude, ale kdyby náhodou, tak hlavně ohlídejte, ať si to nerozetře do očí.
Synovi se dělala taková podobná drobná vyrážka z toho, jak jsem ho krmila a byli třeba něco kyselejší, dostalo se mu to kolem pusiny a já to otřela jenom lžičkou při jídle a myslela jsem, že dobrý. Udělaly se mu pupínky, dumala jsem z čeho a pak jsem si uvědomila, že je to reakce pokožky na to jídlo. Takže po jídle vždycky omýt vodou pusinu, teď natřít nějakým krémem pro mimi a pokud je to, co měl kluk, brzy to zmizne. Alergii na to neměl, jenom se na tu kůži dostalo moc kyselé, co ho dráždilo a stávalo se to i když si třeba ublinknul po kojení a já to otřela jenom suchou plínou.
Meli jsme to same - stejne. Myt pusinku vodou, ale nemazat mastnym kremem, zhorsoval to. Nekdy se to lepsilo, jindy horsilo. Vubec nesvedilo. Kozni nepomohla, pak jsem zkusila Sudocreme, slabou vrstvu 4x denne, a do tydne bylo pryc.
Reakce na nejakou potravinu? Nezavadela jste neco noveho?