Vyrážka na zádech. Jsou to potničky?

elimatyasek
31. črc 2020

Dobrý večer, prosím, nevíte, zda jsou to “jen” potničky? Malý má 7 týdnů a nemůžeme se toho vůbec zbavit... má je asi 2 týdny.

vrabcak0007
31. črc 2020

@elimatyasek tohle ma dva tydny bez navstevy lekare? To snad ne..takovy bolaky..chudinka..to nejsou obycejne potnicky..

kuttu
31. črc 2020

@elimatyasek to jako fakt??Chuderka...proc uz jste nebyla u lékaře.??Tohke nejsou potnicky

calvac
31. črc 2020

@elimatyasek potnicky urcite ne!!! Je nutno zajit k lekari. Vypada to hrozne. Chudak miminko.

lucka662006
31. črc 2020

Dobrý večer, omg takové boláky???? 2 týdny to má už???? Promiňte, ale okamžitě jeďte k lékaři, tohle není novorozenecké akné ani potničky, to vypadá na ošklivé boláky. Vždyť ho to musí i pálit, bolet nebo svědit? Omg......Chudák malý. Promiňte, ale už jste měli být u lékaře. To vypadá na nějakou nemoc.

qistyna
31. črc 2020

@elimatyasek uplne jsem se lekla, kdyz jsem to otevrela. Vzdyt to doktorka musela videt, kdyz chodite na prohlidky, to vam k tomu nic nerekla? Tohle je opravdu velky kozni problem, hned zitra bych to resila, vcera bylo pozde. Chudacek malinky

slunea
31. črc 2020

Co jste zkoušeli? Mažeš něčím? Kojen? Na "novorozenecké akné" je to takové nesourodé, ale i to je prý projevem potravinové alergie. Pokud doktorka nebude vědět, co s tím, zkusila bych dietu bez mléka (a případně i sóji, hovězího, vajec, kuřecího...).

qistyna
31. črc 2020

@elimatyasek jinak bych jeste dodala, ze to treba ze zacatku mohly byt potnicky, ale jestli jste to samolecila necim mastnym, tak se mu to mohlo zanitit a vypada to tak jak to vypada. Nevim jak to vypadalo ze zacatku? Bylo to stejne? Jestli ne a mazala jste to tak to hlavne uz nemazte, kdyz, tak necim co vysusuje se zinkem (sudokrem) ale spis bych to jen oplachla vodou a nechala vetrat, o vikendu vas asi lekarka neveme (zkuste zavolat) ale urcite bych to uz nemazala nicim mastnym az do navstevy lekare, aby se to chudackovi uz nezhorsilo.. a jestli to vypadalo takhle uz predtim tak to vazne neco jako alergie/exem..

lora1987
1. srp 2020

Nemyslím si, že by to byly potničky. Co říkala dětská dr.?

elimatyasek
autor
1. srp 2020

@vrabcak0007 u lékaře jsme samozřejmě byli, ale ten nám tvrdí, že to jsou potničky a že musíme prostě vydržet.... mně se to nezdá, proto se ptám, jestli někdo neví, co by to mohlo být...

elimatyasek
autor
1. srp 2020

@lora1987 ta nám právě řekla, že to potničky jsou, jenže mně se to nezdá, proto se zkouším ptát, jestli někdo neví 🙄

lora1987
1. srp 2020

@elimatyasek vypada, ze ho to svedi?

elimatyasek
autor
1. srp 2020

@lucka662006 Děkuji za radu, u doktora jsem s ním byla už 3x, vždy mi bylo řečeno, že jsou to potničky a že to musíme vydržet... Opravdu bych malému chtěla pomoct, jen nevím jak, proto jsem se zkusila obrátit i tady na vás, zda nemáte některá podobnou zkušenost

elimatyasek
autor
1. srp 2020

@qistyna mazala jsem jen ty větší sudokremem, na ty zanícené mi doktorka předepsala fucidin, ale po tom se to podle mě ještě zhoršilo...

elimatyasek
autor
1. srp 2020

@lora1987 mně se nezdá, vůbec nám nepláče, jen když má hlad, spí krásně, směje se, je v pohodě 🤷‍♀️😏

elimatyasek
autor
1. srp 2020

@qistyna řešíme to s doktorkou od začátku... Jen ta mi tvrdí, že jsou to potničky...?

elimatyasek
autor
1. srp 2020

@slunea ano, kojím. Děkuju za radu, určitě to zkusíme! 🙂

mona91
1. srp 2020

@elimatyasek no to je mazec řekla bych ze to už s potnickama nemá nic spolecneho. Koukám ze jste mazala sudokremem ten je super ale pozor musí se davat úplně tenká vrstva jen takový film, je tam zinek a když se dá silná vrstav kůže nedycha. Fucidinem jste tupkali nebo potirali? Ještě mě napadlo zkusit změnit praci prasek a avivaz ( synovi se udělala vyrážka po silná avivazi a taky jen na zádech) a prádlo davat dvakrát machat. Určitě bych v pondělí navštívila kožního lékaře když si s tím praktik nevi rady. Někteří berou i bez zadanku někteří chtej zadanku od praktika. Necestovali jste v těch vedrech dlouho autem?

lora1987
1. srp 2020

@elimatyasek v tom pripade bych to zkusila ted o vikendu potirat studenym cernym cajem, pokud to jsou potnicky, tak to je potreba vysusit. Ty velke bych pokracovala masticku od dr a pokud se to do pondeli nezacne lepsit, zkus zavolat na kozni a zajit s malym tam.
Pokud uspavas na ruce, tak zkus najit jiny zpusob. Syn mel takhle v lete potnicky prave od toho, ze jsem ho uhoupavala na ruce a jak je byli spoceni oba, tak se mu vzdycky udelaly.
Preju, at to brzy zmizi 🍀

elimatyasek
autor
1. srp 2020

@mona91 Děkuji! 🙂 Fucidin jen ťupkáme na ty zanícené “hlavičky”, používáme jen práci gel lovelu, aviváž žádnou :(

elimatyasek
autor
1. srp 2020

@mona91 a nikam moc necestujeme, snažím se s ním být doma v chládku...

elimatyasek
autor
1. srp 2020

@lora1987 Moc děkuju! 😊 Když mám maličkého v rukou, tak ho mám zabaleného v mušelínové plence... usíná většinou sám v postýlce 😊

mona91
1. srp 2020

@elimatyasek i tak bych zkusila to prádlo dvakrát vymachat co jsem četla tak na loveni byli dost reakce. Neříkám ze je to tím ale jakmile je vyrážka jakákoli chce to všechno vyprat a dvakrát vymachat (taková babska rada puvodne) a pokud možno (je mi jasný ze se sedmitydenim prckem je to těžký) nekoupat ale sprchovat. Ať není ve stojaté vodě a jen čistou vodou to mi radila přímo doktorka když se mi malej osypal, ale já to měla jednodussi protože už chodil v té době.

lora1987
1. srp 2020

@elimatyasek zkus ten caj, nam hodne pomohl a pokud to nebude lepsi, tak po nedeli to kozni. Ono to zase zmizi a bude ok 🙂

slunea
1. srp 2020

@elimatyasek a jak kaká? Nekaká třeba pěnu nebo hleny? Syn měl novorozenecké akné škaredé na celém obličeji, něco i na ramínkách a hrudníčku, od 2 týdnů, v 7 týdnech mu to samo zmizelo. Nepomohlo potírání čajem, heřmánkem, dubovou kůrou a už nevím, čím vším možným... Jemu to nijak nevadilo, ale každý do nás hučel, ať s tím něco děláme...
Kolem 3. měsíce se mu začaly objevovat suché flíčky na těle, ale až v jeho půl roce jsem zjistila, že je alergický na mléko.
Mladší dceři se taky kolem 2 týdnů začaly objevovat pupínky na tvářích, ale ve stejné době jsem začala nacházet v pleně hlen, nasadila kvůli tomu dietu a ony i ty pupínky zmizely...

janule1940
1. srp 2020

@elimatyasek přidejte se do skupiny kojime při abkm na fb.hodne vám tam poradi.dle mě to bude určitě spojeno s nějakou potravinovou alergii.hned bych vysadila mléko(a vse s nim-maslo,jogurty,Syrovátka,pečivo,mléčný tuk,smetanu-musíte číst složení všeho),soju a vejce a postupně zjistivala další info.

elimatyasek
autor
1. srp 2020

@lora1987 byli jsme na pohotovosti, řekli nám, že je to nějaký ekzém, ale nevěděli jaký... zítra pojedeme do Brna, snad nám alespoň tam poradí... Děkujeme 😊

mona91
1. srp 2020

@elimatyasek nevím jak to chodí v Brně s kožní pohotovosti ale z praxe z Prahy vím, ze je lepší jít v týdnu přímo do ambulance, na pohotovosti nemaj ani možnost sledovat zda nasazena léčba pomáhá nebo ne za to ambulantní lékař vidí i výsledky. U nás třeba chytit kozare který mě ušetřil na pohotovosti potom v klasických ordinacnich hodinách je prakticky nemožný a pokaždé člověk je u někoho jiného a co si budem povídat co doktor to názor. Ale říkám nevím jaký je systém služeb kožního v Brně 😉

janule1940
1. srp 2020

@elimatyasek ještě k vnějším vlivům - výměnte co nejrychleji praci prostředek.nejlepe snášeny je sonett sensitive,najdete na eshopech,napr.bioo.cz.dvakrat machejte a perte v něm vse,v pracce zůstávají stopy prášku,takze i kdyz perete pro nej v non toxic a sobě v normálním prášku,muze mu to vadit.koupejte jen v čisté vode,mazejte zinkovou masti s co nejméně aditivy.nepouzivejte na nej žádnou jinou kosmetiku,plenky zkuste sehnat eko.cenove fajn jsou bamboo nature-idealni kompromis mezi cenou a ekologii.oblekejte jen bavlnu.sama nepoužívejte antiperspirant ani parfém,na prsa nepoužívejte žádnou kosmetiku.plus vysadte,co jsem radila výš.ted jde o to mu co nejrychleji pomoct.jakmile vyrážka zmizí,můžete zkoušet vracet jiné plenky,kosmetiku atd.ted bych to ale vzala z gruntu,ať se vám to nerozjede.jak vypada stolice? Barva,nějaký hlen,četnost,konzistence atd?

elimatyasek
autor
1. srp 2020

@mona91 v Brně jdeme také do ambulance. 🙂 Myslím, že jsou tam dobří lékaři, máme známé, kteří řešili opravdu nepěkné kožní problémy s jejich malou holčičkou a jen tam jim dokázali pomoct... 😊

janule1940
1. srp 2020

@elimatyasek Zde kouknete hned na první video o potnickach. https://m.facebook.com/detektivpotravinovychale...