Vyrážka na rukou u syna. Co to může být?

mewerika
14. říj 2019

Zdravím dámy. Mám na vás dotaz a prosbu. Synovi se udělali pupínky na ruce. Jen tehle pár a nikde jinde. Netuším co to může být nebo z čeho. Teplory žádné, zvire take nemame, na komara se mi to nezda a nikdo jiny v rodine nic nemame. Dr má dovolenou vrací se za 10 dní a její záskok je paní doktorka co by jí být neměla. Nevím jestli čekat na tu naši nebo rychle vyhledat jinou.

lipylip
14. říj 2019

Nemohl někde přijít k bleše?

linee
14. říj 2019

mne to prijde jako nohy, ruka, usta. Temer jsem si jista

petramana
14. říj 2019

@mewerika sedma nemoc: ruka noha usta

odula
14. říj 2019

@linee mě taky 👍

alcar
14. říj 2019

Jj, presne. Taky me to hned napadlo. Hlidej jeste nozky a kolem pusy. Nekdy byvaji i afty v puse a v krku neco podobneho jako angina. Teploty se muzou pridat pozdeji. A moji synove meli dokonce i vyssi CRP, i kdyz jde o virovy infekt.

ninive211
14. říj 2019

Temer jiste je to ruka-noha pusa, meli jsme ji v lete. Na nohou se muze objevit treba druhy den, u nas to mela cela rodina krom me, deti to mely mene a nemely afty, manzel to schytal nejvic. Je to silne infekcni, hodne umyvej desinfekcim mydlem, dusledne oddeluj rucnik,aby ho nepouzil nikdo jiny. Potírej fenistil gelem (proti svedeni) a treba sudocremem

odula
14. říj 2019

@ninive211 nic proti hygieně , každopádně sedmička se šíří hlavně kapenkove takže ... 😉

mewerika
autor
14. říj 2019

@petramana prosím co je to sedmá nemoc? Protože nozicky i papulku má čistou. Bez pupinku

mewerika
autor
14. říj 2019

@odula no hygiena je u nás celkem důsledná. A mám ještě 5 měsíční miminko. Jsem teď trochu vydesena. Jdu rychle googlit co to je ta sedmá nemoc. Zítra hned zajdeme k dr

listopadka1
14. říj 2019

@mewerika o hygienu tolik nejde, je to prudce nakažlivá virová infekce, to stačí, když na něj někdo prsknul. Počkej, jestli se to rozleze, Dcerka měla v létě a asi dva dny měla jen pár pupínků kolem pusy, až poté se jí vysely i na nohou a rukou.

odula
14. říj 2019

@mewerika hele sedmá nemoc je prostě viroza. 🙂 neboj. Není to závažný. Navíc... víš co se dá poznat z fotky? Úplně klidně to může být koprivka....

petramana
14. říj 2019

mame to taky... nevite, ven asi nemuzeme, co? k doktorce jsem jen volala a zapomnela se zeptat..teploty uz od vcerejska nema, jen tu vyrazku

ninive211
15. říj 2019

@petramana Ven jakoze do kolektivu mezi lidi urcite ne, pokud máte třeba zahradu, tak ven na zahradu lm 0