Vyrážka na bříšku 4měsíčního miminka. Poradíte, prosím?

angeluska95
27. led 2022

Zdravím všechny.
Jelikož jsem nikdy neměla žádnou alergii ani exem, tak bych Vás chtěla poprosit, zda toto vypadá na alergickou reakci, obyčejne potnicky nebo třeba exem.
Má to na stranách bříška, takové drobounke pupínky, které pri koupeli lehce zčervenají. Info: koupeme každý den.
Omlouvám se za fotky, ale fotila jsem proti světlu.
Moc děkuji za radu.

klokanka31
27. led 2022

@angeluska95 To měla naše malá v létě a teď na Vánoce. Nepřišli jsme na důvod, ale pomohla na to mastička lipobase a kapky fenistil. ALE mám pocit že fenistil se může dávat až od 1 roku, takže doporučuju poradit se s pediatrem.

martinau5
27. led 2022

Mažete bříško nějakým krémem na prdíky?

barmil
27. led 2022

@angeluska95 synovi takhle začínal atopický ekzém. Je tu skupina, tak se podívej, nám se podařilo dle rad během 3tydnu zalecit a uz 2mesice máme klid.

angeluska95
autor
28. led 2022

@martinau5 krémem na prdy ne. Netrpí na ně... Teď jsme mazali bepanthenem, protože jsem si myslela že to jsou potnicky... A přes noc se to zlepší.....

angeluska95
autor
28. led 2022

@barmil a ten exem může mít, i když na něj nikdo v rodině netrpí?

klokanka31
28. led 2022

@angeluska95 Nepoužíváš třeba nový sprchový gel, nebo prací prášek/aviváž?

angeluska95
autor
28. led 2022

@klokanka31 ne nic nového. Teploty nemá, nesvedi ho to, kaká normálně. Jen má tyto pupínky. A jen na části břicha. Je pravda že je zahleneny, ale skoro nic nevysaju. Myslela jsem si zda to nemá od zubů.... Protože je chvílemi protivný, a uspokojí ho když mi kouše prsty 😂

klokanka31
28. led 2022

@angeluska95 Naší to taky ze začátku nesvědělo, a pak jo 🤔 nebyla jsi ještě u doktora?

angeluska95
autor
28. led 2022

@klokanka31 NN ještě ne. Tento týden měla zavřeno kvůli nemoci... Tak uvidíme příští tyden

barmil
28. led 2022

@angeluska95 ano, ma ho hodně dětí, podívej se do té skupiny, je to tam vysvětlene