Ahoj maminky chtěla bych se zeptat jestli některá z vás s tím nemá zkušenosti dcerka 19m udělala se jí na bříšku vyrážka cca před měsícem šla jsem s tím hned druhý den k Dr. Ta mi řekla že když ji to samo zmizí že to nic není ať ji mažu indulonou, pak ji to zmizelo úplně a asi po týdnu to měla zase o něco víc než předtím tak jsem jí to Mazala a asi po třech dnech ji to zase zmizelo, ale teď se jí to udělalo ještě víc (přikládám foto není to profesionálně foceny malá se nechtěla moc nechat si to vyfotit) jsou to asi tři dny zpátky co se jí to zase objevilo tak jsem zase Mazala, ale přijde mi že to má spíš horší než aby ji to mizelo, zítra tam naše doktorka bohužel není tak se obracím sem jestli s tím někdo z vás má zkušenost než začnu zase úplně plašit, předem děkuju moc za odpovědi 😊
jestli to zmizelo po namazání, tak to budou opruzeniny, což teď se není čemu divit, takže co nejvíc umělých vláken v oblečení aby kůže co nejvíc dýchala
a plus popřemýšlet jestli malá neměla něco zvláštního na jídlo, jako třeba jahody po kterých by se mohla vyrážka objevit
ale jestli jsi neklidná, běž k pediatrovi, vaše tam teď není, tak asi bude mít zástup, a uvidíš.
* promiň - co nejmíň umělých vláken v oblečení.
Takove vyrazky byvaji z jidla. Ted je sezona ovoce, nejedla neco, co driv ne? Nektarinky, broskve, kiwi, rybiz, cokoliv...? Indulonou bych nemazala, mastny krem to vetsinou zhorsi, spis vysusit necim na opruzeniny (se zinkem) nebo nemazat vubec. Sama mas zkusenost, ze to po par dnech zmizi. Kdyz je to druhy den horsi, mohla tu problematickou potravinu snist 2 dny po sobe. Nebo to zhorsuje indulona. Taky zalez, kdy se na ekzem koukas, vecer byva horsi.
Jo a pokud kojis, muze to byt i z tveho jidla.
Malá nejedla nic co by předtím neměla, bašti už všechno žádný um mléko nebo kojení, prostě normální jídlo nikdy jsem s tím takhle žádný problém neměla, a nic co by předtím nejedla tak neměla😕, a jak tu paní psala indulonou ne tak mi právě že naše pediatrička řekla mazat modrou indulonou popřípadě fenistil kapičky, ty jsem ji dnes už zkusila dát tak počkám přes víkend a v pondělí tam s ní kdyžtak dobehnu, dnes už to nebylo tak hrozný jako včera, tak uvidím, malá si to nedrbe vůbec nic, doma skoro furt litá nahatá nebo jen ve volném tričku/šatičkách, jinak vám všem ještě jednou moc děkuju za odpovědi
A nezačala si dávat nějaké jídlo, které předtím neměla? Vypadá to jak alergie...