Vyrážka - "drsný" na dotyk a nesvědí

tex
8. črc 2019

Dobrý večer, syn (13 měs.) má asi 2 dny tuto vyrážku. Na dotek je taková "drsná" a nevypadá to, že ho svědí. Jedná se o alergickou reakci? Děkuji.

agripina83
8. črc 2019

Ahoj mohlo by být, neměnila jsi třeba prášek na praní? Mohla bys zkusit mu dátg Fenistil kapky. Al stejně bych radši zašla za Dr.

tex
autor
8. črc 2019

@agripina83 Díky za odpověď. Prášek jsem neměnila. Fenistil mám pouze gel. Uvidím, jak to bude vypadat ráno a radši zajdu k Dr.

jannym
9. črc 2019

A nebo reakce na neco co snedl, nebo jak byly vedra nelezl vam po trave, moje mamka se vzdy osype z nejaky travy kdyz plejeme zahonky, taky ji to nesvedi jen ma na tom miste rudou hrubou kuzi jak struhadlo a za par dni to zmizi....

2hanah
9. črc 2019

@tex Máme to úplně stejně, u syna stejný věk i stejná vyrážka😂 taky nesvědí, já ještě zvažuji variantu venkovního bazénu, ale objevilo by se to dost se zpožděním, začalo to u střevní virózy, takže taky nevím.

martiniquest
9. črc 2019

Muze to byt i kvasinka nebo atopicky ekzem

martaskaaa
9. črc 2019

Syn ma tohle v podstate od malička, ted mu je 9mes. Vyleze to nejvic po koupání. Dr rikal, ze to atopak neni, doporucil mazat pořád,tak jsem koupila od Biodermy i Uriage, ale nic moc. Dal mi na to i kortikoidy, po nich to zmizí jen trochu.

2hanah
9. črc 2019

@martaskaaa á sakra! Tak to se máme na co těšit, ale děkuju za radu, co to je, já se chystám na kosmetiku od A-dermy, mají i přídavek z ovsa, tuším a velmi vhodná kosmetika na suchou kůži miminek, mají i skvělé výrobky pro dospělé/celou rodinu.

martaskaaa
9. črc 2019

@2hanah ten jeden krem od Biodermy (atoderm) stal skoro 5 stovek, jako kůže se mu zvláční,ale úplně to nemizi. Ted jak byly tepla jsme byli na koupalku a uplne byl kropenaty, i kolikrat ve vaně ta teplá voda mu to udělá, i kdyz nepouzivam žádný dětský sprchac, mam od weledy pro něj. No nejhorší to bylo přes zimu musim rict,že byl hruby po celym telicku i nozicky a ruce. Docela me to znepokojovalo. Jeste jsem cetla doporuceni na zinkovou mast.

2hanah
9. črc 2019

@martaskaaa já zkusím tu A-dermu, protože s weledou mám fakt blbou zkušenost, hlavně na tyto ekzémy a drsnou kůži, Bioderma už je mnohem lepší a my teď máme už dýl sprcháč i mléko od La Roche Posay, oboje dohromady za 1000,-Kč a mám dojem, že mu to nedělá vůbec dobře, to bude tedy boj, dàm pak vědět, jak pochodíme s tou A-dermou.

anuliinka2013
9. črc 2019

@tex Ahoj, syn má to samé prakticky od narození (teď rok a čtvrt). Někdy to zmizí úplně, jindy je to horší... reakci na něco jsem nevysledovala. V zimě jsem to ukazovala pediatrovi, říkal, že máme promazávat, že je to citlivější pokožka... Pokud někdo máte ještě nějakou zaručenou radu, budu taky vděčná 😊

martaskaaa
9. črc 2019

@anuliinka2013 podle mě na to nic není pokud je to citlivou pokožkou. V ty zime to mel teda fakt hnusný. Zkousela jsem i konopnou mast a nic.Ale ta zinkova mast pry dobře zabírá. Jen teda nevim, kde konkrétně se koupí 😃

anuliinka2013
10. črc 2019

@martaskaaa já si právě tou zinkovou mastí nejsem jistá, protože ta vysušuje a pochopila jsem, že ta pokožka to dělá, protože vysušená je (proto rady "promazávat")... Ale schválně to vyzkouším 😊

martaskaaa
11. črc 2019

@anuliinka2013 aha ja ji teda nemám, tak nevim jakou funkci ma. Me nejdriv radili sudokrem a to bylo hrozny, protoze taky vysušuje. Asi to chce prostě jen aby pokoza byla hydratovana a ne sucha. To jsem zvedava co zas bude v zimě

2hanah
16. črc 2019

@martaskaaa Tak u nás je ta A-derma nejlepší volba, dělá přesně, co píšete - tedy skvěle hydratuje pokožku, drsnost opravdu zmizela, máme emolienční pleťové mléko (což znamená hydratující, zvláčňující) a mycí gel dva v jednom a jsem vážně nadšená, jako bonus i příjemně voní, fakt doporučuji, skvělá záležitost. Nějaký mycí gel mají i s ovsem, ale já vzala tento, je psaný i na vlásky. A já sama taky používám od nich mycí gel na obličej a krém na extrémně suché ruce a jsem spokojená moc.

2hanah
16. črc 2019

@martaskaaa Jo a Uriage je hrozná kosmetika, v lepším případě neudělá vůbec nic, ta mě vždy jen zklamala a to je docela drahá, mám dojem, že tohle je jen placebo efekt.