Zdravím od úterý má tohle syn jsou mu necelé 4 roky nesvedi to nemá teplotu nic. V pátek nám Dr rekl že to má mě mazat rapikem že jsou to potnicky.ale četla jsem že ty zmizí za par dni. Tak nevím co je to. Nikdo z nás nemá ekzém nebo něco.co myslíte ještě mě napadla 6 nemoc .nebo to nic není.ma to na stehně a sem tam nějaký pupinek na břiše ale málo a na ruce má 2.jsem z toho už vyčerpaná.nespim vůbec a myslím na to. Máte někdo zkušenosti s tím.
@bublinkakocicka Spousta kožních projevů si je velmi podobná, chce to pozorovat, co to dělá po vysušení nebo namazání. Určitě nic nezkazíš koupelí v ovesných otrubách a zkusit lokálně vysušit zinkovou mastí (pokud by se po té masti horšilo, chce to naopak promastit - něco s rakytníkem nebo heřmánkem).
@marti89 tak nevím jestli si vymyslim nebo Dr keca tak už fakt nevím doufám že to zmizí mažu hermankem ještě a nejakou mastí ale nepomaha ta mast.nekdy jaou tam jen neviditelné pupinky světle a drou a někdy už jsou červené.diky zkusím vše ale alergie to asi není nebo ekzém nebo něco.
@bublinkakocicka Jinak ekzém vypadá takto, syn na něj velmi trpí a má teď rozjetoj fázi. Taková velmi suchá chůže s vystouplými červenými nepravidelnými hrbolky (ne pupínky), velmi svědí. Nejčastěji začíná za koleny, v loketních jamkách, u krku a horní část stehen (tam se jim dobře škrabe, takže si ho tam roznesou).
Ještě mě napadlo ze teď peru v aromaticke aviváže a v pondělí měl zmrzlinu rakytnikovou a nikdy zmrzlinu ještě v životě neměl.tak možná z toho.
@bublinkakocicka A nemůže to mít podrážděné třeba z oblečení? Malýmu vadí z druhé ruky (většina pere v agresivních prášcích) a nebo nové (bývá napuštěné). Taky ho mohlo venku něco štípnout nebo zavadit o kopřivu (i přes tepláky může podráždit). Malýmu na ekzém pomáhá ještě mast s tea tree a nebo kokosový olej s aloe vera (šlo by potírat i jen rozmačkanými listy, jestli máš).
@bublinkakocicka Tak to bych tipla spíš na tu aviváž, na ty jsou velmi citliví. Prádlo z druhé ruky musím prát i 5x, než to z toho dostanu. Peru kokosové mýdlo, prací soda (máme tvrdou vodu) a oplach 10% roztok kyseliny citronové (někdo dává ocet), na bílé navíc perkarbonát. Raději bych se vrátila k tomu, co jste měli osvědčené za praní předtím. 😉
Jako první pomoc na potničky zkoušíme koupel ze silného černého čaje, plus třeba ještě sléz maurský. To nám celkem zabírá. Ovšem jestli je to něco jiného, neporadím.