Vyrážka. Co by to mohlo být?

bublinkakocicka
31. kvě 2020

Zdravím od úterý má tohle syn jsou mu necelé 4 roky nesvedi to nemá teplotu nic. V pátek nám Dr rekl že to má mě mazat rapikem že jsou to potnicky.ale četla jsem že ty zmizí za par dni. Tak nevím co je to. Nikdo z nás nemá ekzém nebo něco.co myslíte ještě mě napadla 6 nemoc .nebo to nic není.ma to na stehně a sem tam nějaký pupinek na břiše ale málo a na ruce má 2.jsem z toho už vyčerpaná.nespim vůbec a myslím na to. Máte někdo zkušenosti s tím.

zavodnice
31. kvě 2020

Jako první pomoc na potničky zkoušíme koupel ze silného černého čaje, plus třeba ještě sléz maurský. To nám celkem zabírá. Ovšem jestli je to něco jiného, neporadím.

marti89
31. kvě 2020

@bublinkakocicka Spousta kožních projevů si je velmi podobná, chce to pozorovat, co to dělá po vysušení nebo namazání. Určitě nic nezkazíš koupelí v ovesných otrubách a zkusit lokálně vysušit zinkovou mastí (pokud by se po té masti horšilo, chce to naopak promastit - něco s rakytníkem nebo heřmánkem).

bublinkakocicka
autor
31. kvě 2020

@marti89 tak nevím jestli si vymyslim nebo Dr keca tak už fakt nevím doufám že to zmizí mažu hermankem ještě a nejakou mastí ale nepomaha ta mast.nekdy jaou tam jen neviditelné pupinky světle a drou a někdy už jsou červené.diky zkusím vše ale alergie to asi není nebo ekzém nebo něco.

marti89
31. kvě 2020

@bublinkakocicka Jinak ekzém vypadá takto, syn na něj velmi trpí a má teď rozjetoj fázi. Taková velmi suchá chůže s vystouplými červenými nepravidelnými hrbolky (ne pupínky), velmi svědí. Nejčastěji začíná za koleny, v loketních jamkách, u krku a horní část stehen (tam se jim dobře škrabe, takže si ho tam roznesou).

bublinkakocicka
autor
31. kvě 2020

Ještě mě napadlo ze teď peru v aromaticke aviváže a v pondělí měl zmrzlinu rakytnikovou a nikdy zmrzlinu ještě v životě neměl.tak možná z toho.

marti89
31. kvě 2020

@bublinkakocicka A nemůže to mít podrážděné třeba z oblečení? Malýmu vadí z druhé ruky (většina pere v agresivních prášcích) a nebo nové (bývá napuštěné). Taky ho mohlo venku něco štípnout nebo zavadit o kopřivu (i přes tepláky může podráždit). Malýmu na ekzém pomáhá ještě mast s tea tree a nebo kokosový olej s aloe vera (šlo by potírat i jen rozmačkanými listy, jestli máš).

marti89
31. kvě 2020

@bublinkakocicka Tak to bych tipla spíš na tu aviváž, na ty jsou velmi citliví. Prádlo z druhé ruky musím prát i 5x, než to z toho dostanu. Peru kokosové mýdlo, prací soda (máme tvrdou vodu) a oplach 10% roztok kyseliny citronové (někdo dává ocet), na bílé navíc perkarbonát. Raději bych se vrátila k tomu, co jste měli osvědčené za praní předtím. 😉