Vyrážka, co by to mohlo být?

jennyterri
10. únor 2018

Zdravím maminky, prosím vás nevíte co by to mohlo být? Malá to má od včerejška, je bez teplot, jen mi pláče ale to protože ji to asi svědí. Dala sem ji na to suchý pudr a trošku se sklidnila. Děkuji za odpovědi budu moc ráda když mi poradíte. Je to moje první miminko

jennyterri
autor
10. únor 2018

Ještě dodám že malá má 4 týdny

kaatus
10. únor 2018

Ahoj mala to mela taky, kdyz mela 3 mesice. Myslim. A zmizelo to samo. Byla jsem u Mudr a predepsala mi Lipobasi a koupat jen obden a to v Linole. Takze jsem dodrzovala a ono to nejak proste vymizelo. Spis zkus prvni zjistit jestli jsi nejedla neco po cem by se ti mohla osypat, treba rajcata nebo tak.

terezak88
10. únor 2018

Ahojky, dcera se mi taky vcera osypala, myslim ze to bude z toho, ze jsem snedla kousek pizzy. Takze ja si myslim ze to bude alergicka reakce na to co jsi snedla. Zkus popremyslet. Mrkni jestli ji muzes dat fenistyl kapky, ty by ji pomohly, jinak to prejde samo.

jennyterri
autor
10. únor 2018

No včera jsem měla akorát jablko ale to sem měla i předtím a neosypala se. Jinak nevím z čeho fakt. Vystrasilo mě to, chtěla sem jet na dětskou pohotost ale tchyně řekla že kdyby to bylo něco vážného měla by horečky.

neeva
10. únor 2018

Vypadá to tedy jako reakce na něco v mlicku. Ale tak pokud jste mela jen jablíčko tak asi ne. Nas malý to mel taky. Všude i na hlavičce,letěla jsem k dr. Bylo to asi po broskvovem kompotu, kterým jsem se nacpavala kvůli poporodní zácpě. Nebo reakce na praci prostředek. Byt vámi radši bych to zkonzultovala s dr.

terezak88
10. únor 2018

@jennyterri to jablickp mohlo byt trochu vic kysele, nebo treba spatne umyte, ale pro klid si zajedte k dr nic zavto nedate a budete v pohode ;)

jennyterri
autor
10. únor 2018

@terezak88 no možná to nebude ani jídlem. Poslední týden mažu malou olejickem Johnson ne každý den ale po koupání nebo když jdu masírovat bříško. Předevčírem to měla úplně slabunke světle, včera po koupeli sem opět namazala a ona mi začala plakat po chvilce. Tak jestli to nebude tím olejickem Johnson což si myslím asi že jo. Furt sem přemýšlela co sem snědla až sem zapomněla že to může být i kosmetikou.

absintka19
10. únor 2018

@jennyterri u nas Johnson olejicek taky mame a dobrý. Zkuste si psat co jite ale i pijete a uvidite. Muze to byt i z pitu, jidla...

terezak88
10. únor 2018

@jennyterri no je to samozrejme mozne ale spis si myslim ze ji zen olejicek na te vyrazce zastipal a proto plakala a tim se to mohlo rozsrazdit, zkuste vysadit a uvidite

ajja87
10. únor 2018

Olejíčkem to klidně být může, nám se malá osypala po sebamedu a přitom je dost doporučovány.Oblicejik měla horší jak rajče.Je tedy pravda, že do druhého dne byl vzdy klid,ale když si vzpomenu jak plakala...Nastesti jsme na to přišli po dvou třech mazání, vysadili, vyměnili za Hipp a máme pokoj.Zkuste vysadit a uvidíte.A po tom jablku to klidně taky může být, stačí aby bylo kyselejší,i když vám to třeba nepřijde.

kocvarovas
10. únor 2018

Taky by to mohla být reakce na prací prášek nebo aviváž.. Výprava jsi třeba v něčem jiným, nebo pračka špatně vymáchala..

jennyterri
autor
10. únor 2018

No uvidíme jestli se to do zítra nějak nezlepši tak pojedu radši na pohotovost. Malá se ale zklidnila posypala sem ji trošku pudrem a je klid. Tak uvidíme, děkuji za odpovědi 🙂 ❤️

janablizka
10. únor 2018

@jennyterri Ahoj a má teploty?My jsme měli podobnou výrážku při šesté nemoci,ale si takhle malé děti to nemají.I když je to převážně u batolat a kojenců.Pokud má teplotu zajděte k lékaři.

jennyterri
autor
10. únor 2018

@janablizka ne nemá, je bez teplot měřím co 3 hodky radši.

priefi
10. únor 2018

@jennyterri Je to reakce bud na praci prostredek nebo na neco, co jsi snedla. Klidne i jablko, ackoli se o tom moc nemluvi, i jablko muze byt alergen. Jablicko normalne vadit nemusi, ale cim zralejsi, tim vic histaminu. Dale to muze byt kombinace neco + neco. A v druhe rade, alergicka reakce se nemusi objevit hned, ale muze mit odstup i den. Vykoupej malou v cernem caji, na vyrazky je skvely. Nevim, zda ve 4 tydnech muze fenistil kapicky, konzultuj s dr., pokud ano (i v pribalovem letaku je info, najdes na netu), podej ji ho. Jestli se vyrazka bude horsit, nic nezkazis, kdyz na tu pohotovost sjedete, pro klid Tve duse 😉

odula
10. únor 2018

@jennyterri vypada to jako alergicka reakce. kojis? syn takhle vypadal když se mu začala projevovat alergie na bkm.

priefi
10. únor 2018

@jennyterri jeste me napadlo, pokud mas vzorek sudocremu z porodnice, nebo mas primo sudocrem doma, tak to je taky dobra prvni pomoc

jennyterri
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
jennyterri
autor
11. únor 2018

Děkuji všem za odpověďi. Vyrazka nam zmizla 😍

alcar
11. únor 2018

Muze to byt i tim, ze se mimco cisti po porodu od mamincinych hormonu. Dceri se takhle vyrazka objevila taky asi po mesici po narozeni a dr. rekla, ze se cisti. Trvalo to asi dva nebo tri dny.
Jen pokud se muzu jeste zeptat mimo tema...tejpujes nejak ten vystouply pupik?

jennyterri
autor
11. únor 2018

@alcar jak jako tejpuju :D jen čistím lihem jinak nic 🙂

alcar
11. únor 2018

@jennyterri je hodne vystouply, aby z toho nebyla pupecni kyla. Radsi to zkonzultuj s vasi dr. Fotka muze zkreslovat. Moji kluci meli take takhle vystouple pupiky a v nemocnici nam je rehabka zatejpovala. A tejpovali jsme asi tri mesice a pupiky krasne zalezly.

jennyterri
autor
11. únor 2018

@alcar aha tak to sem nevěděla, v porodnici ani doktorka mi nic o tom neříkala. Zítra jdeme na kyčle tak hned zajdu za doktorkou radsi

alcar
11. únor 2018

@jennyterri to zase tak nespecha, staci, jak pujdete na prevetivku, to neni nic vazneho. 😉 Tady jeste nejake odkazy...
https://www.modrykonik.cz/kyla/
https://www.maminka.cz/clanek/jak-se-leci-pupec...

janablizka
11. únor 2018

@jennyterri Tak je to super

alebo67
11. únor 2018

Jsem rada,ze vyrážka zmizela! Jen k tomu pupíku,mala taky mela pupeční kýlu,vlastně obě dvě dcery. U starší jsem ji to prelepovala a zasáhla se ji krasne asi ve dvou měsících a teď petimesicni dcera ji už nema,ale mela ji asi od jednoho měsíce do třech měsíců cca,koupila jsem si kylni pas,ale pak to ani nepoužívala-moje dr rikala,ze se to samo zatahne a mela pravdu,kyla je pryc🙂 Ze se už dneska to nějak neřeší a nic se k zatahovani nema používat,ze se stáhne sama.

alcar
11. únor 2018

@alebo67 moje neter mela kylu hodne velkou, segra s tim nic nedelala a zatahla se ji asi az kolem trech let. Dodnes ma pupik ale docela nehezky...takovy veliky ☹

priefi
13. únor 2018

@alcar a jak se to tejpuje, aby pupik splaskl?

alcar
13. únor 2018

@priefi do krize - bud x nebo + a strida se to zhruba co 7-10dni. Idealni je dat na pupik kousek filcu (vystrihnout kolecko velikosti koruny) zabaleny do gazy a prilozit na pupik. Tejpy siroke tak, aby zakryly ten filc a hrany zastrizene dokulata, aby se neodlepovaly. Uprostred nenapnute a do stran napnout.

alcar
13. únor 2018

@priefi tady je fotka, jak jsem to lepila jednomu klukovi. Vlevo je tejp na koliky.