Vyrážka. Co by to mohlo být?

misabies
22. led 2021

Zdravím, nevíte někdo co by to mohlo být?
Dcera (16měsíců) má pouze tuto jednu vyrážku a levém stehně. Dopoledne to ještě neměla. Děkuji

amazonkajanik
22. led 2021

@misabies je to dost ohraničené,to na vyrazku nevypadá 🤔

priefi
Autor odpověď smazal
Zobraz
priefi
22. led 2021

@misabies pak ještě by to mohlo být infekční impetingo, nebo jak to jmenuje

priefi
22. led 2021

@misabies zkus namazat sudokremem, zda se to zlepší nebo ne

misabies
autor
22. led 2021

No ráno to ještě neměla. Všimla jsem si toho po koupely. Ale děkuji za rady 🙂🙂

martt
22. led 2021

@misabies Je to docela dost ohraničené, ale mohla by to byt i kožní plíseň. Nemáte doma kočku či morče?

priefi
22. led 2021

@misabies a zkusila jsi to manuálně podráždit, zda to udělá, co jsem psala? Je to docela zásadní. Kdyby to totiž byla mastocitoza, málo který lékař se s tím setkal a tuto DG. neznají.

priefi
22. led 2021

@misabies zkus vyfotit znovu a trošku lépe, na fotce je to takové maznuté

marti89
22. led 2021

Od pohledu podobné měla kamarádky malá a diagnóza byla impetigo. Měla sušit zinkovou mastí a přelepit volně, protože se to škrábáním roznáší. A je to infekční

priefi
22. led 2021

Teď si čtu, že jsem to nenapsala přesně, ono se to zvětší obratem a jak se zklidní, tak se to zase zmenší. Pokud by se to zvětšovalo postupně pořád, tak spíš to impetingo, jak jsem spala výš.

misabies
autor
23. led 2021

Zkusila jsem ji to podraždit a nic ale přes noc ji to zesvětlalo. Akorat lepe to vyfotit nejde ona se porad hybe. 🤦🏼‍♀️

misabies
autor
23. led 2021
priefi
29. led 2021

@misabies tak to ted vypadá na malé ložisko ekzému. Zkus mazat sudocremem, mělo by to zmizet. Kdyby se objevily další ložiska, bylo by dobré, aby Vás dr. poslala na testy ohledně alergenů (nejlépe potravinových)

misabies
autor
29. led 2021

@priefi děkuji za odpověď už jsem byla u dr. a budeme to hlídat 🙂

priefi
29. led 2021

@misabies a co na to Dr.?

misabies
autor
1. únor 2021

@priefi dala mi nějakou mastičku a kdyby se to vracelo tak to bude řešit.