Vyrážka. Čím namazat?

terez94
14. kvě 2022

Pěknou sobotu 🙂 Jdu se poradit. Děti byly u tchyně a nejmladší syn u ní dostal Pampers plinku. Používáme jen z dm a samozřejmě se mu teď nad zadečkem udělala šílená vyrážka. Teď uvažuji, čím ho namazat. Mám doma imazol,Locoid Crelo, Elocom,Lipobase. Co myslíte? Děkuji za každou radu 😇

terez94
autor
14. kvě 2022
martt
14. kvě 2022

@terez94 Zkusila bych ten imazol. Pokud by nepomohl tak bych pak zkusila za pár dní namazat Elocomem.

mishka87
14. kvě 2022

@terez94 prvně zkusit vysušit imazolem. A kdyby nepomohlo, tak raději Locoid. Elocom je dost silný kortikoid.

levandule_k
14. kvě 2022

Elocom i Locoid jsou masti s kortikoidy, zaberou asi rychle, ale já bych si netroufla si je sama nasazovat.

Já hodně tyhle věci léčím bylinkami (u sebe, děti ještě nemám). Takže já bych to oplachovala heřmánkem, nebo odvarem z řepíku a namazalo to lopuchovou mastí, tak se používá na ekzém. Výborná je i měsíčková mast. Pokud možno nechala bych ho bez plínky.

veronikav31
21. kvě 2022

@terez94 já jako ekzematik mám doma kortikoidove mastičky, když syn nebo dcera měli fakt ošklivou vyrážku,tak jsem na 2 dny v hodne slabé vrstvě použila jednu,omyvala jen vodou a nechala hodně větrat.a bezproblému, vím,že to nic neřeší,ale jsem ráda že jsem to udělala.

treasurka
21. kvě 2022

@terez94 Svedi ho to? Jinak vetrat vetrat vetrat, a hypermangan.