Ahoj
Mám 3 měsíční dceru,a poslední 2 tydny ma vyrážku po těle,rukou a nohou. Poslední týden ji to i šťipe při koupání,takže koupání je boj,strašně pláče. Je to atopický ekzém? Co na to pomůže? Máme koupenou linolu lotion a mažeme 3 den.
Zkusre fenistil kapky, mě se malá zase strašně osypala po Avirilu
@ivetka7686 ovesná koupel nepomohla,plakala i tak. Peru v persilu sensitive
@jjasmina první dcera se taky osypala po avirilu,ale teď aviril nepoužíváme. Od narozeni nemažu tělo ničím,na vse mela skoro reakci.
Měli jsme něco podobného a byla to kvasinka. Vše mastné např. ta Linola to jen zhoršovala.
Začala jsem prát v Jelenovi a bez aviváže. Mazala jsem zinkovou mastičkou od Purity Vision a pak nám pomohl Fungicidin.. Ale raději bych navšítivila nějakého kožního ten to rozpozná určitě líp
@terkezz no jenže na kožní se čeká i 3 měsíce. To je dlouhá doba. V úterý jdeme k dr tak se zeptám tam
prestala bych pouzivat tu linolu... maly mel po ni taky ekzem, i kdyz mudr. na linolu neda dopustit ze promazava ty mimina... me to hrozne smrdelo chemii
@petramana a čím tedy mazat?
Musis mazat necim? Nikdy jsem zadny mimino nemazala a meli kuzi uplne v pohode. Mne prijde, ze priroda neni blba a mimina neprojektuje jako objekty k mazani 🤷🏾♂️
Kdyz si predstavim, jak se po koupani namastim, navliknu do pliny a upnuteho bodycka….
Probiotika biopron kupte a hylak fote (davejte vnitrne)a vysuste cervena mista zinkovou masti,az to zbledne tak pak vzdy promazat a zinkovku na to.Vypada to jako kvasinka...
Kozni pise jen kortikoidy,ty to nezpravi...
nemazala jsem pak nicim a doktorka si pochvalovala jak ma krasnou pokozku... linola je pro me hnus smradlavy chemicky pro deti... ted ji pouzivam ja, moje kuze to snese.
Kojis? Nasad protikvasinkovou dietu - vyrad mlecny vyrobky, vejce, cukr. Zarad co nejvic zeleny zeleniny. Koupej v cisty vode, nemaz nicim.
Uvidis za dva az tri tydny, mela bys videt ustup k lepsimu. Pak muzes zacit pomalu zarazovat zpatky potraviny a zkoumat, co by mohlo vadit.
Na koznim ti napisou tak akorat kortikoidy.
My jsme teda mazali sudocremem a pak kremem az kdyz uz to bylo suchy a nerudlo to, ale u mladsiho syna jsem si pak nasadila hlavne dietu, nemazala jsem vicemene nicim a zmizelo to taky - je to vnejsi projev problemu ve strevech, musi se vyresit zazivani a pak se vyresi kuze.
Obema detem to zacalo presne mezi 3.-4. mesicem a vypadalo to presne takhle.
Nejstarsimu synkovi se taky objevily tyto flicky kolem 3. mesice. Je to nerovnovahou ve strevech (premnozena kvasinka), u nej to bylo z duvodu alergie na bilkovinu kravskeho mleka. Mel k tomu i prujmy, zelenou stolici, penu, hleny ve stolici. A mezi 2. - 7. tydnem pupinky na tvari, to zpetne prisuzuju taky tomu mleku.
@slunea máme také abkm.. nekojim,mala dostává nutrilon allergy.
je možné, že ten allergy care nestačí... obsahují štěpenou mléčnou bílkovinu a je možné, že vadí i ta štěpená. Existují i mléka na bázi volných aminokyselin - Neocate, Alfamino. Možná by to stálo za zkoušku. Nebo může vadit nějaká nemléčná složka (olej, škrob) a to se bohužel může stát i u toho neocate nebo alfamina.
Ahojky, zkus ovesnou koupel a Aveeno krém a nebo klasický modrý olejíček Aviril. V čem pereš prádlo?