Ahoj všem tady..Asi tři dny pozoruji u své 10m dcerky že má po stranách na zádech suchá místa a na zadní straně ručiček od ramene k loktu.. večer to pak má i červené a při roztažení kůže to nezmizí.. Co to může prosím být..? Mám s ní raději jet k doktoru? Teploty nemá...
nám takhle začal ekzém, taky kolem roku...
Mažu jí mlékem od Johnsons baby a střídám to s Hipp olejem..
@annasmyckova ach jo a to zmizí?
nezmizelo, má 4,5 let a pořád mažeme a zjišťujeme po čem se jí to horší (v létě to skoro neměla, teď přes zimu je to horší) zhorší se jí to po kyselém (zelí, okurky, citrusy...) a nebo po konkrétních jídlech, nesnese nic než bavlněné věci ...je to nedostatečnou funkcí jater a to na kůži je jen projev toho, co je vevnitř...ale třeba tohle nemáte -v zimě se kůže vysušuje, je dobrá vazelína z lékárny bez příměsí, modrou indulonu nebo sádlo si někdo chválí..nám se docela osvědčila namíchaná mastička z lékárny lanolín...ale pokud by to nemizelo, radši bych si zašla k dr, aby to viděla
@annasmyckova děkuji moc.. Skočím pro vazelínu a doufám že to zmizí
My mažeme lenienskou mast z lékárny. I v porodnici mi jí dali. Je to něco jako přírodní sádlo a mě to voní po miminku. Měli jsme hodně suchou kůži a i hlavičku jsem tím mazala a moc nám to pomohlo. Pokud je to suchá kůže tak mazat a mazat a pokud si nejsi jistá raději bych volila lékaře.
Ted nekde byly testy a johnsons nevyšel moc dobre :-/ mne se osvědčil telovy krém klorane, z lékárny. Je to takovej nás kosmetickej zázrak 🙂
@petti2016 to jde těžko posoudit,jestli je jen suchá nebo něco vážnějšího.Radši se poraď s dr.Čím malou mažeš?