Vyprazdňování u syna. Je to ještě normální?

3. únor 2024

Ahoj všem, prosím o radu, píšu anonymně, pár lidí mě tu zná a je to citlivé téma. Syn 3,5 roku má problém s vyprazdňováním. Chodí cca 2x za týden. Zdá se mi i dost nafouklý...stravou to podle mě není (má dost ovoce, zeleniny, jí ovesné vločky, dost pije, třeba i kefíry, ovocné šťávy..), pohybu má dost, nezastaví se, chodí na 1-2 procházky denně. S doktorem jsem to jednou řešila, ale poradil mi pouze víc tekutin, pokud nezabere, tak Laktulózu a pokud nezabere tak glycerinový čípek (ten u nás zabere vždy). Je to ještě normální? Mám to znovu řešit s doktorem? Pomohlo něco u vás? 🤔

zmrzlinka
3. únor 2024

Laktulozu ma smysl dávat jenom dlouhodobě.Jinak to nemá cenu.Jedine zkusit ještě Forlax,ale ten je nad předpis.Pediart Vás může ještě objednat do gastro poradny.

autor
3. únor 2024

@zmrzlinka Díky, to o Laktulóze jsem nevěděla. Asi to začnu řešit zase s pediatrem, mně to normální nepřijde 🤷🏻‍♀️

ivettestrack
3. únor 2024

Můj syn s tím měl problém několik let, je mu 8 a v podstatě neustále mu připomínám, že má jít kakat. Vyhýbá se tomu. Většinou to zadržování souvisí s psychikou, s nějakým blbým zážitkem, buď to bolelo, nebo někdo řekl, že to smrdí... Jezdili jsem i do DFN na manuální vybavení stolice, pak zabrala motivace s mobilem. Ale stejně to pořád nejde spontánně. Problémy má od 2,5let. Lactulósa nám akorát zkazila zuby. Když už, tak nepravidelně z lékárny v takovým polštářku byla bílá tekutna a to pomohlo většinou a nebylo to sladké. Čípky nám vždy nepomohly. Někdy se udělá prostě zátka a ta se musí odškrabat, pomáhá taky teplá vana a pak jít kakat, teplý čaj k tomu. Tím zadržováním si roztáhne střevo, to vám řeknou na jak ho má široké a jak by mělo být, takže pak ta info do moku jde později.

zmrzlinka
3. únor 2024

Taky to můžete zkusit " nacvičit" prostě si ráno po snídani sednout na WC a " udělat" si na kakání čas nebo takovej rituál .

zuzka_ho
27. bře 2024

Pomáhá BioAktiv, nezkoušela jste? Zároveň je i na imunitu, kožní problémy..
Jestli chcete víc info, napište na Zuzka.ho@seznam.cz