Zdravim vsechny maminky
Chtela bych se zeptat na zkusenosti PO vyplachu/sondazi nepruchodnych kanalku u miminka.
Vcera jamw na Bulovce absolvovali tento zakrok.
Jedno ocicko proplachnutw - pruchodne, druhe nepruchodne tudis sondaz a vyplach..
mozna rizika po zakonu. Jako krvaceni a otoky ocicek se nam vyhnuli ale dnes rano jsme se probudili a mame zalepene obe dve ocicka mozna jeste vice nez byvali pred zakrokem.
Mame na tydenni kapani atb kapky do oci( tobrex) a v pripade ze by se ocicka po zakroku nezlepsila mame termin za 14 dni na kontrolu.. ( nevim co znamena termin kontrola jestli konzultace nebo opakovani zakroku- coz doufam ze ne protoze to pro me byl teda strasny zazitek.)
Kazdopadne mate nekdo zkusenosti ze sekreci - zlutejma ospalkama PO zakroku?
Museli jste zakrok opakovat, nebo ro je prirozeny jev po zakroku? Mysllea jsem ze po vyplachu tyto symptomy vymizi.
Dekuji za vase zkusenosti
@gaaaby Malé jsou tři měsíce a teď jsme si tím prošly. Její pravé očičko proplachovali 2x, levé pomohlo až teď na počtvrté. Vím, že je to děs, ale miminka to nebolí prý, spíš jim vadí jak je znehybní. Hlavně se musí masírovat to očičko. To vám určitě ukázali. Každý den aspoň pokaždé než kápnete ty kapičky. A očistit předtím.
@gaaaby
@pemi89 o masazi nsm nikdo nic nerekl🤦🏼♀️ da se to prosim nekde dohledat? Delala jsem tlakovou “masaz” pred tim nez jsme sli na zakrok ale ted nam rekli pouze kapat.
Doufam tedy ze nas tolik pokusu neceka 🤦🏼♀️ j
Rika se ze to neboli ale teda nejsem si tim uplne jista, kdyz jsem slysela ten prisernej rev a plac si myslim ze to neni jen o znehybneni ale slysela jsem to uz z vicero zkusenosti tuto informaci.
@gaaaby Syn mel hnisajici jen jedno oko a po te sondazi s proplachem se mu to taky jeste zhorsilo, rano ho nemohl ani otevrit ☹. Davali jsme kapky, delali poctive masaz (ta je dulezita, ale chce to fakt silou, zadny hlazeni). Nic nepomohlo, sondaz vubec, jen to bylo trapeni. Znovu uz jsem tam nesla, rekli, ze jinak uz operace. Cetla jsem, ze to casto odezni samo tim, jak deti rostou a zvetsuji se tim padem i ty kanalky, obvykle je to kolem roku, nekdy i az ve trech letech. A skutecne, v 11,5 mesicich synovi ze dne na den oko prestalo hnisat a uz se to nikdy neobjevilo (jsou mu dva a ctvrt).
@gaaaby na YouTube zadat masáž slzných kanálků, je tam dost videí. Prostě trochu z víčka masírovat do koutku očička a trochu dolů na víčko zajet. Budete koukat co vyleze, aspoň 15x třeba tak udělat.
Jinak my měli částečně průchozí, proto jsme chodili, a malá už Tu masáž Ke konci nemohla ani cítit, takže představa, že bych jí to měla masírovat ještě další půlrok, než se to třeba samo zprůchodní, mi přišla nereálná.
Já byla s dcerou tedy již před 12 lety. Chodila jsem s ní do nemocnice na oční - Tábor, různé varianty léčby, masáže, kapky, výplach.
Zabrali až druhá antibiotika Tobrex a proplach. Určitě to nezmizelo po tom proplachu ze dne na den, ale řekla bych tak v tom týndu, co jsem po proplachu kapala Tobrex.
Jen tedy můžu říct, že já zkusila kapky kápnout sobě do očí a mě šíleně pálili, takže jsem se pak nedivila, že malá plakala.