Ahoj! Chtela jsem se zeptat zda nekdo dela vyplach nosu svym detem pri ryme, po pripade od kdy tj vhodne? Mam doma 16m dceru a nechci ji trapit jen odsavanim. Rikala jsem si ze zkusim vyplach, ze to treba bude ucinejsi..🤷🏼♀️
Diky za vase zkusenosti
My konvičku používáme často (zpočátku hlavně já), ale dcera se to naučila až když jí byly 4 roky a pár měsíců. Zkoušely jsme to i dříve, ale nešlo jí to, tak jsem ji netrápila.
Výplach je super, ale za mne (pocitově, takže to neber jako nějaké slovo boží) bych s ním začala u dítěte až tehdy, když se umí normálně vysmrkat a dostane ze sebe ty zbytky vody a rozpuštěných soplů hned 🙂 a nebo teda po výplachu beztak odsát. Jinak bych se bála, že to napáchá víc škody než užitku.
Dělám to skoro celoročně. Máme "konvičku" od respimeru. Je super v tom, že se dá třeba víc zmáčknout a teče vic/míň.
Důležité je dát do vody sůl (kuchyňskou nebo koupit sáčky). Jinak samotná voda v nose štípe.
Kde o cvik. Naklonit hlavu nad umyvadlo apod.
Tímto proplachuji syna každý den ve školním roce. Člověk se diví, co v těch dutinach mají i když to na rýmu nevypadá.
Držím palce 🙂