Dobry den,dostala jsem doporuceni pro dceru(4roky) na vyndani nosnich mandli.Ptam se jit ci nejit?Orosim vase zkusenosti.
Mě brali i nosní i krční mandle v pubertě. O krčních by se asi dalo polemizovat, ale nosní bych klidně vyndat nechala.. prý dokonce dorůstá (to si sice nejsem jistá, ale říká se to).
My jsme to odkládali skoro do 6 let. Proběhlo to dobře,ráno nástup,kolem 8h zákrok a v 14:30 jsme jeli domů. Žádné komplikace nebyly.
Dceři to pomohlo. Odkládala jsem asi rok, ale pak se jí zhoršil i sluch, měla tekutinu ve středouší. Po operaci vše ok, proběhlo to bez problémů.
@keksikova1 Ano dorůstá a pokud se dítě nenaučí správně dýchat nosem může chodit na tento zákrok několikrát za sebou. 🙂
Dcerka mela doporuceni, spatne slysela, chrapala, tekutina v usich, porad nachlazena..odmitla jsem.kazda ope je velky zasah a prinasi sva rizika...zasli jsme k homeopatce, za dva mesice byla v poradku, tympano A tekutina zmizela mandle se zmensila a nechrape.od te doby klid
Byla jsem s dcerou, když jí byly necelé 3 roky. Zpětně to hodnotím jako velmi dobré rozhodnutí. Dcera byla v podstatě pořád nemocná, chrápala, špatně dýchala. Operovali ji v Motole. Hodně jsem se toho bála, ale nakonec to proběhlo relativně OK.
@keksikova1 nosni mandle v dnesni dobe uz nedorustaji kdyz se vyndavaji tak to uplne vyskrabavaj takzebuz nikdy nedorostou redily jsme to u dcery 8let kdyz dceri bylo 6let tak jsem byli na vymdani a po roce se me dr na logopedii resila jedtli nam nemohly opet narust ze dycha pusou a huhna nebo co.. Tak jsem to resila s dr na nosnim a ta mi řekla ze nosni mandle uz nedorustaji..
My byly s dcerou také ve 4 letech. Proč zvažujete nejít? Kdyby se jednalo o krční tak bych to pochopila ale nosní? Čeho se bojíte? Dcera to zvládla v pohodě odpoledne jsme přijeli do nemocnice druhý den ráno šla na to a odpoledne ve 2 nás pustily domů 🙂
My šli z důvodu nemocí a šíleného chrápání. Už se to vážně nedalo vydržet málá se nemohla vůbec nadechnout nosem. Teď je klid jak od nemocí tak od chrápání jen nás to brzo čeká i se synem, ale tomu by chtěly brát i část krčních, protože je má po mě obrovské. Mě je v 18 odstranily celé.