Výhřez konečníku u batolete, jak se to řeší?

rituska88
1. led 2016

Zdravím všechny. Je tu prosím někdo, kdo má zkušenost s výhřezem konečníku u batolete? Syn (19 měsíců) měl cca před týdnem tužší stolici a jak víc tlačil, vyhřezl mu kousek konečníku. Neměl to moc (jen cca 5 mm) a zdálo se nám, že se to postupně zlepšilo, ale teď asi 2 dny pozorujeme, že je to snad ještě horší (cca 1 cm) a nejde nám to vrátit zpět ani mechanicky. Samozřejmě všechny nemoci a problémy vyjdou na svátky nebo víkend, takže jsme ještě nikde nebyli, chystáme se v pondělí, ať se na to pan doktor mrkne. Kdo máte zkušenost - jak se to řešilo? Je naděje, že se to ještě spraví samo? Děkuji za všechny odpovědi.

lajla
1. led 2016

Špatně papa...jinak by se mu to nestalo. Takže hodně vody pečovat o spravnou stolici, stravu, teď hodně umyvat promazavat třeba bebanthenem a spíš látkovou plinku nebo bez ať si to nedrazdi. Nezatlacovala bych musí ho to bolet

rituska88
autor
2. led 2016

@lajla Ale on měl ten problém jen v jeden den, kdy míň pil a měl banán, jinak nemá s vyprazdňováním žádné problémy. Já nevím, všude čtu, že se to má zkusit vrátit zpět. Nevypadá, že by ho to bolelo, tak jsme to zkusili, než potom podstupovat nějaký bolestivý zákrok na chirurgii, ale stejně se nám to nepodařilo. Tak uvidíme, co nám řeknou v pondělí u doktora.

pkolin
2. led 2016

Mě se to stalo po porodu a v nemocnici mi řekli, zatlačovat zpět. Samozřejmě musíte nejprve opatrně zkusit, zda ho to bolí, ale pokud je to opravu konečník a ne bolestivý hemeroid, pak by to bolet nemělo. Takže zatlačovat, opatrně a několikrát denně, trvá to, než se to zlepší... Ale k dr. určitě zajděte co nejdříve!

rituska88
autor
2. led 2016

@pkolin Děkuji za radu. On to má naštěstí jenom kousek a nijak ho to netrápí, ale myslím, že není dobré, aby to zůstávalo takhle venku. Jenomže zpět se nám to dát nedaří možná se toho moc bojíme, tak radši zajdeme k pediatrovi, ať se na to podívá.

lajla
2. led 2016

Ono na všechno se ty názory různí... Viz třeba přetahování předkožky 🙂 no vyberte si..psala jsem co pomohlo nám...změna stravy udělala divy

rituska88
autor
2. led 2016

@lajla No právě 🙂 Proto jsem fakt zvědavá, co nám řekne doktor. Teď dáváme už fakt pozor, aby malej hodně pil a neměl v jeden den třeba na oběd rýži a na svačinu banán apod. Naštěstí obecně s tím problémy vůbec nemá, to se nám stalo v ten jeden den a zrovna to takhle dopadlo...