Vybité zuby u dítěte. Máte s tím zkušenost?

fresshinka
6. bře 2024

Dobrý den, syn (5let) si vybil přední zuby (2 horní jedničky, 2 dolni) vypadá hrozne.. je mi ho strašně líto, buh vi, kdy mu naprostou druhé.. ma někdo podobnou zkušenost? Jak ste přežili tohle období ? Co bude jist atd..? 🙈

konidana
6. bře 2024

Ono i kdyz ty jednicky normalne vypadnou, tak casto trva az rok (a i dele), nez vyrostou druhe. U vas to bude holt o rok vic... 😘

fresshinka
autor
6. bře 2024

@konidana neeee 🙈😭ach jo uplne se bojim že bude mít špatný start do školy že se mu budou smát, že nemá zuby 😭

te_reza
6. bře 2024

Do první třídy šla s děravým úsměvem jako většina dětí, chyběli ji asi 4 přední zuby. Spíš zajděte k zubaři, jestli má všechno v pořádku.

betelgeuzz
6. bře 2024

@fresshinka v tomhle věku nemá spousta dětí zuby, různě jim padají, dorůstají. Tohle bych vůbec neřešila. Mladší vypadly spodní jedničky a půl roku trvalo, než rostly nové. Jíst se taky naučí. To zvládnete 🙂

jijulka
6. bře 2024

@fresshinka v prvni třídě nema zuby skoro nikdo, synovi dlouho nepadaly, tak si je ted, ve druhe třídě vylomil sam. Rukou. Protoze nechtel bejt jedinej se zubama. Takze v klidu 😀

krisstina93
6. bře 2024

Syn si jedničku vyrazil, když měl dva roky, narostla mu až v 7 letech. Útěchou muze byt, ze v tomhle věku dětem padají zuby normálně, tak nebude jedinny bez zubu. I když to muze trvat dyl, než to doroste, než kdyby mu vypadly samovolně no. Počítala bych, ze nějaký rok bude bez zubu určitě.

fresshinka
autor
6. bře 2024

@te_reza samozřejmě že byl u zubaře hned.. ten uraz byl hroznej 🙈

fresshinka
autor
6. bře 2024

@jijulka coze? 😂 to je tvrdák 😂

jijulka
6. bře 2024

@fresshinka jako malem jsem omdlela, ja nesnasim zubare a trhani zubu a jen jsem si představila tu bolest a ten zvuk… a on - jsem s tim zacal hejbat (ten zub se mu nekyval) a hejbal jsem tak dlouho, pak jsem trosku zabral, az to luplo a pak uz stacilo jen skubnout.
4 zuby uz si takhle vyndal. 🙈

teenyel
6. bře 2024

Manzeluv syn nemel predni zuby co si ho pamatuji (takze od jeho cca 5 let, ale uz v te dobe je kdovijak dlouho nemel, protoze dle manzela pry resili u zubarky nejake zubni nahrady, ale ze je odmital nosit. Takze minimalne rok to tak uz muselo byt) a narostly mu az ted nedavno (tak 2 mesice zpet zacaly rust a v dubnu mu bude 8). Hrozne sislal a sisla doted, neni mu moc rozumet. Ja bych z pozice rodice urcite resila se zubarem, logopedii atd, ale tady jsem jim do toho nemela co mluvit, jen jsem vyjadrila nazor manzelovi a ten vse prehazoval na byvalou zenu... Kamaradka je ucitelka a rikala mi, ze to muze zpusobovat ve skole problemy paradoxne nejen pri cteni, ale i pri psani atd.

mia_von_prag
6. bře 2024

Náš známý si vyrazil dva přední horní zuby, když mu byl jeden rok. Teď má pět a pořád je nemá.