Ahoj. Otázka je jednoduchá: dneska jsem si u kluků všimla vší (u sebe nevšimla, ale svědí mě hlava, spíme spolu, mám je skoro určitě). ... Když je ještě dneska důkladně umeju protivším šamponem, můžu je poslat 1. září do školy a školky? ... Minule zmizeli po první aplikaci. (navíc teda na klučičích vlasech - zhruba 3 cm).
@cilkat ahoj, to ze Te svedi hlava, tak nemusí znamenat, že je máš. Stihoman je v tomhle opravdu mocný 😆 kluky bych ostříhala co nejkratší snesou, aplikovala šampon a vycesat, vycesat, vycesat.... pak na druhy den znova ten šampon. Mě se osvědčil i Tea Tree Oil a teplo kulmou, ale to jde na kratkych tezko... no a taky jd fajn dat plyšáky do mrszaku na noc a prat do zblbnuti, klidne kazdy den prevlect postel. Neinfekcni dítě je dítě bez vší. Ještě máte 4 dny, si myslím, že je času dost, se jich zbavit a kor na krátkých vlasech.
Dcera má husty vlasy pulmetrovy... dva animaky, kulma, vsivacek a jelo se po umytí vlasů. Druhý den kontrola, třetí den znova umýt, kulma a hřebínek. Jooo, to byl hardcore 😆
Letos se jde až 2., takže máte o den víc🙂 A buď v pohodě, pokud je chytí ve škole, bývá děcko doma obvykle jeden den a pak už maže.
No, jelikož po aplikaci toho "olejo-samponu " z lékárny jsem jich na ručníku našla asi 5, tak to stihoman není... bude sranda dostat z mejch vlasů. Nicméně kluky jsem pristrihla, napatlala, umyla, vycesala... tak uvidíme, jak zítra.
Každopádně děkuji za rady.
@cilkat Tak to pak jo, jestli jsi je už našla... mě se kolikrát stalo, když je dcera měla, že jsem měla už nerva a zbytečně 😀
Jsem taky dlouhovláska a nemám je úplně řídké... doporučuju, až si je budeš vyčesávat, tak všiváček máchat v mýdlové vodě (ideálně s kapkou teatree anebo eukalyptového oleje), vyčesávat po centimetrových pramenech a pak daný pramen buď do kulmy nebo žehličky na vlasy - tím zajistíš, že spálíš i hnidy, co by náhodou přežili umytí šampónem. Je to vozpruz, ale je to jediná možnost... dobře se u toho poslouchá nějaký podcast a pak to skoro není tak ztracený čas 😀
Od doby, co chodí dcera do školy, řešíme to minimálně 3x za školní rok, v té třídě je někdo na vši fakt bohatý a věčně to tam roznáší. Děti chodí do školy hned druhý den po deratizaci.
Já dělám zábal rovnou všem, smíchám olej, ocet a alpu, napatlám na vlasy, zabalím do igelitu, pak do bavlněné pleny a nechám působit. Pak umyji šamponem s kapkou tea tree a za mokra vyčesávám. Nakonec ještě dceři vezmu vyfoukané vlasy žehličkou. A po pěti až sedmi dnech udělám z preventivních důvodů ještě jeden zábal jen z oleje.
Jj, vsi jsou svine 😤 Taky to vecne resime. My pouzivame znacku Dr. Happy - Sampon proti vsim. Ten je fakt spolehlive zahubi.
Dulezite je ho pouzivat 3-4x tydne po dobu tri tydnu. Protoze vylihnute vsi sice zahubi, ale na hnidy (i kdxz pisou, ze na ne pusobi) jsou vsechny pripravky kratke. Tudiz je potreba podchytit a zahubit i ty cerstve vylihnute. A pravidelne kazdy den vycesavat vsivackem. Taky mame ten z bezvsi.cz .
Bohuzel, kdyz je vsak ve skole/tride nositel, tak to je nekonecny boj. A taky je dulezite, aby se rodice z te tridy v tom odvsivovani sesynchronizovali, protoze to jinak bude furt dokola 😬 Pulka tridy pracne odvsivena a pulka ne - to je k vzteku.
Neinfekční jsou tehdy, když už při vyčesávání nenajdeš ani jednu veš. A pak za pár dnů opakovat kvůli hnidám, ale karantény netřeba.
@cilkat Není až tak důležité to umytí, jako poctivé vyčesávání, ideálně každý den po dobu cca týdne. A nejlépe tím vsivackem z bezvsi.cz. Jo a 1. září bych je do školy neposílá a ne kvůli vším 😉, ale jinak v pondělí v pohodě.