Vši. Jak je dostat z hlavy?

ancaaa
10. zář 2024

Ahoj chtěla bych se zeptat dcera měla vsi už nemá delší dobu ale bohužel ji mám ze školky doma má v hlavě takové ty domečky nebo proste mrtve a drží to na vlasech dnes u kadeřnice nic má to tam furt zkoušela jsem snad všechno hřeben vsivacek žehlička na vlasy ručně drží to prostě nějaká rada prosím jak to stáhnout z vlasů jinak už ji mám týden doma ze školky a prý i když je to mrtvý do školky ne tak ja už nevím děkuji za rady

squezy
11. zář 2024

@ancaaa a kadeřnice nic nedoporučila,jak se toho zbavit? Nebo pediatra?

miryp
11. zář 2024

Mno, musíš to postupně vyčesat, popř. ručně stáhnout z vlasu, nic jiného na to fakt není. Ta kukla se vlasu sama nepustí. Kup si na to všiváček z bezvsi.cz

helen_h
11. zář 2024

@miryp Přesně tak, buď vyčesat hodně hustým a kvalitním všiváčkem (typu Terminátor) neb klasika: vzít vlas mezi nehty a hnidu mechanicky stáhnout, tak jsme to vždy dělali a jde to v pohodě. Jde jen o to si vlasy rozdělit a postupovat postupně.
Hlavně hnidy by už měly být odrostlé dále od pokožky, pozor, kdyby byly zase blízko, mohla se některá vylíhnout a vši by se znovu namnožily.
Rozhodně doporučuji hnidy vytahat/vyčesat i kvůli tomu, aby se některá špatně zlikvidovaná zase nevylíhla.