Holky, co zabírá na vši, pls? Máme zkusit žehličku ma vlasy? Máme i sprej z lékárny za 500, ale mám dojem, že nepomáhá🤔
Klidně, žehlení neuškodí. Jinak u nás zabiral Paranit, a vycesavat, stahovat hnidy.
Do šamponu pár kapek tea tre oleje...pořádně promasírovat...několikrát opakovat
Zrovna jsme resili.. Nám pomohl až obyčejný kondicionér, co mi doporučila pediatra, že jim to nedávno říkali na skoleni... utratila jsem 3000 za šampony, speciální oleje atd a nic..od neděle jsme se trapili, já i dcera dlouhé a husté vlasy plus mi rodiče a nic nepomáhalo, až jsem volala Dr a ta mi řekla o tom kondicionéru, namazat s tím celou hlavu a nechat celý den, až pak spláchnout a vyčesávat několik dní, aby jsi sundala i hnidy a nevylíhly se nové. Týden nic nedávat na odvsiveni krom vyčesávání (sežeň si všiváček, je to pecka), aby nezačaly být mrchy odolné a po týdnu zopakuj. Jestli máš tea tree olej, nakapej to do toho kondicionéru nebo to prdni na vlasy k tomu prostě rovnou, nám to šlo ale i bez toho.. po 5.dnech jsem dnes ráno konečně nevycesala nic ani sobě, ani holce..
@vladenkamaminka zkusim, moc dekuju
Udělej zábal, hodně kondicionéru, napatlat, zabalit a nechat, oni se v to udusí. Pak vycesavat vsivackem. Žehlička může pomoct v délkách ale úplně u hlavy to nic neudělá. Taky je fajn třeba tee tree olej, ten je i jako prevence.
Řešila jsem ROK... furt to tahala dcera že školy, vlasy po zadek... Co jsme se natrapili... Nakonec pomohla žehlička... Nic jiného nezabíralo...
Psí šampon na parazity, je to levné, přírodní a účinné, vyčesávat a opakovat, dokud najdete hnidy. A žehlička je taky super, ta zabije i hnidy a stačí pak vyčesat.
Ahoj, nezkoušel jste někdo tenhle typ žehlícího kartáče https://www.lidl.cz/p/silvercrest-zehlici-karta..., že by ta práce s tím mohla být snadnější než s žehličkou. Jinak jsme vyzkoušeli už kde co. Vši jsou už odolné i na osvědčený Paranit, takže teď hodlám vyzkoušet nějakou domácí variantu oleje a esenciálních olejíčků a alkoholu. Jinak máme elektrický všiváček, ten je spíš vhodný na kratší vlasy a ke všemu dává rány, pak žehlíme žehličkou (to je na dlouho, ale věřím, že hnida nepřežije, ale běda jak nějakou mineš (-: , pak máme ten spešl všiváček, který asi v kombinaci s důsledným pročesáváním funguje nejlíp, ale zase piplačka. Pak ještě používáme šampon na vši Capissan FORTE , úplně vši nezabije, ale bylo vidět při vyčesávání, že nejsou úplně v kondici, tak možná i pošly, kdybych je nevyhmátla. Největší depka je, že se jich úspěšně během měsíce zbavíme a dcera je po nějaké době přinese znovu.
Mně pomohl zábal z oleje a slivovice (recept byl tady někde ve starší diskuzi i na internetu). A po něm všiváčkem vyčesávat, zábal jsem opakovala asi 4x (vždy po pár dnech). Starší syn má krátké světlé vlasy, tak tam šampon z lékárny a vybírat a vybírat.