Vši. Co Vám zabralo?

ilema
30. srp 2023

Pěkný večer, rozepisovat se, nemá příliš význam... ale moje drahá dcera zřejmě naznala, že se o prázdninách nadměrně nudím, tak mi přivezla z tábora několik nevítaných hostů ve vlasech. Už jsem za různé přípravky od gelu, přes sprej a šampóny zchudla bohužel jen na bankovním účtu přes tisícovku, zkoušela těm nevyklubaným potvorám zatopit a prežehlit jim záda a stejně se jich nemůžeme zbavit. Každý den měním povlečení, točím ty zběhlé mrchy v pračce a dorážím je v sušičce a nic... Všiváci odolávají a dílčí bitvy zatím vyhrávají. Má otázka tedy jasná, co Vám prosím 100% zabralo. Děkuji 🍀

pakeros
30. srp 2023

Kouzelný všiváček.Pak nechat ložní prádlo 24 hodin někde bokem(garáž,balkón)pak až vyprat.Ty mrchy přežijou jak pračku tak sušičku.Ideálně dát do karantény i plyšáky,polštářky.Já pro svůj klid vyluxovala matrace.

eviicka
30. srp 2023

Tak 14 dní zpátky tady byla diskuze, tak zkus mrknout.

U mě - ob den zábal slivovice +olej, na dvě hodiny pod igelit (jestli dítě je schopno to vydržet), veškeré ložní věci + plyšáky apod. jsem dávala na 48 "do karantény" pak to protočila. Povlaky na polštáře jsem prala denně, ale ostatní jen takto, ony celkem rychle umřou hlady.

konidana
31. srp 2023

nebo zábal olej+alpa (nemusí být slivovice), ideálně ještě k tomu trochu teatree oil

aadys
31. srp 2023

Psí šampón a to jsem se jich v dětství nemohla zbavit, dokonce mi máma namáčela vlasy do vody se savem a stejně to přežili.

ilema
autor
31. srp 2023

@konidana 👍 dneska večer jsem prubla olej a pár kapek teatree oleje, vyčesala jsem je mrtvé, tak snad se to bude zlepšovat a zbavíme se jich 🙏

helen_h
31. srp 2023

@ilema je nutné postupně pořádně vyčesat i hnidy, proto kouzelný vsivacek Terminátor. Po týdnu se líhnou, stačí, když jedna hnida v hlavě přežije a za týden začne dospělec řádit nanovo