Ctyrleta dcera si pred tydnem cca stezovala na svednei hlavy v noci, mohla se zvlaznit. Nic jsme nenasly, vlasy umyly, vymenily povleceni a dnes koukam ze nejaky musky ma ve vlasexh tak vytahnu jednu, pak druhou.. a pak koukam, ze jich je vic, ale ne nijak moc, predpokladam, ze vsi, asi tezko neco jinyho. Ona ma ale dlouhe huste kudrnate vlasy, ktere se i tak blbe cesou, max po koupani a pak nic, rozhodne denne to nerozcesu, ma to hned zacuchany a je to sileny proces, co ted s tim? Chytnu to i ja asi kdyz s ni spim🤷♀️
@lani1 koupit ten sampon v lekarne, nanest na vlasy, dat do igelitaku, nechat pusobit. Pak tim prilozenym hrebenem vycesat, pak vymyt, znova vycesat.
Dcera ma huste vlnite vlasy, ze skoly nosi vsi pravidelne po letnich prazdninach, je to proces tak na 10dni a kazdy den minimalne hodina. Pomaha i zehlicka na vlasy.
Ja mam sama barevne vlasy a nikdy jsem to od ni nechytila.
Šampon mi přijde zbytečně drahý, používám kombinaci oleje a kondicionéru a efekt to má totožný, plus přiložený hřeben je celkem na prd, investovala jsem do kouzelného všiváčku a ten vezme všechno.
@lani1 kasli na sampony nejlepsi je hreben vsivacek - tak se jmenuje a kup jen kondicioner, namoc vlasy nanes kondicioner - hodne a vycesat tim vsivackem, bez chemie a vezme opravdu vse, je lepsi nez ty prilozeny hrebinky u samponu 🙂
Arpalit Neo, zabije i hnidy. Nemusíš je tedy vycesavat. Po týdnu pro jistotu vlasy znovu zkontrolovat.
U nás pomohl tento zábal https://www.jaktak.cz/jak-se-zbavit-vsi-do-dvou..., vlasy jsou pak i dost mastný, takže se dobře češou a při česání všiváčkem jsem vyčesala hromady mrtvých vší a hnid.
@lani1 moje děti je tahají ze školy pravidelně. Nejlépe se mi osvědčil alkohol. Když došel šampon a nebylo zbytí tak jsem dceři nalila na vlasy vodku a zabalila do igelitu na hodinu. A bylo po nich. Hnidy se musí stahat nehtem, což asi bude problém. Ale po alkoholové masce tam nic živého nezůstane.
U mě i na zakladce i před pár lety na vsi výborné zabral neemoxan se to jmenuje myslím. Snad to půjde sehnat, ale opravdu zkoušela jsem šampony a vše možné a toto pomohlo nejlépe
@klea81 tak ja teda nevim jestli to jsou vsi takovy skoro musky a jen par..dali jše sampon a pak umyly a ja dve a pul hodiny jen rozcesavala cuchance, ted to ma porad mastny trochu a malinko na v´asech neco je uplne mini jakoze lupy, to je ono? Ma to ale tam, kde ma jeste i sem tam tu deckou krustu, tak nevim, jestli to neni spis to protoze jinde ne, pritel si mysli, ze to vsi nejsou..nevime, kazdopadne to nemam sanci dostat ven, sotva sme to rozcesaly natoz neco vycesavat, je to aspon mrtvy po tom samponu?
@lani1 tak si prohlídni obrázky a porovnej, jestli je to ono https://www.google.com/search?q=hnidy&rlz=1C1GC...
@lani1 ty mušky jsou dospělé co kladou hnidy, stačí jedna. Taky jsme to tak měli, že stačila 1-3. Pokud ji hlava hodně svědí, zejména na temeni a krku, tak to fakt asi budou vsi. Ty hnidy jsou malinké a od lupů je poznáš tak, že jsou kousek od hlavy a na vlasu pevně drží. Nespadnou jako lupy. Když je zmacknes mezi prsty lupnou (ty jsou živé)
Taky se doporucuje zehlit vlasy zehlickou, kdyz jsou vsi. Nevim, jak je dcera stara, ale zkusila bych to. Ony spatne snaseji horko.
Mně tenkrát pomohl jedině octový zábal. Měli jsme všechny druhy šamponu a nic nepomohlo. Hlava mě štípala jako ďas, musela jsem to vydržet asi hodinu a pak to mamka vyčesala a opakovala pár dnů po sobě a po půl roce jsem měla klid. Protože se mi vždy vraceli.🙂