Dobrý den,byli jsme na preventivce s dcerkou 6 let,pani zubarka doporucila sledovat dva mezizubni prostory.pak se dělal velký RTG,abychom viděli uložení stálých zubum v dásnich a tam se ukázalo,ze jedna z tech sledovaných mezizubnich prostor je už radeji na opravu.takze žádný velký kaz,ale je tam.cistime poctivě,normálním,jednosvazkovym a mezizubnim,ale asi budeme muset chodit i na dentální hygienu.moje otázka zní-vrtali byste bez umrtveni nebo s injekci?pry dávají na dáseň sprej,pak anestezii inzulinkou jehlou.Pokud bude dcera spolupracovat,je to pry na max.15min.kaz na žvýkaci ploše bych si troufla bez anestézie,ale krcky a mezizubni kazy mam obavy.jedna se o kaz mezi horními stolickami.diky za tipy a názory.
Nám spravovali mezizubní kazy s takovou včeličkou...pidi zahnutá jehla. Malá dostala 2 včeličky a nějak jsme to přetrpěly no 🙄...ale bolí je to :(. Teda, na dceři šlo vidět, že jí to bolí...
Holce vrtala nedávno a úplně v klidu, je jí 5,a vrtala na ostro bez ničeho. Vysvětlila jsem jí, že tam má cervika, zoubek je smutnej a držela jak pribita
Dávám s anestézii, nechci nikdy aby ho to bolelo a on se pak příště bál a cukal se, že nejde. Můj zubař je zastánce toho, že u zubaře se nemá cítit bolest, mě samotné to úplně změnilo pohled na zubaře a už se nebojím. Zeptala jsem se ho, řekl chci aby mě to nebolelo a bylo jasno. Doporučuju protože z ordinace šel vysmatej že to bylo v pohodě a že se příště už bát nebude.
@leniczka23 moje deti se vic bojej ty injekce nez vrtani😅. Nebojej, ale pry je horsi injekce nez vrtat bez ni. A pak taky nesnasej tu drevenou pusu po vykonu😉. Je tedy fakt, ze jako malejm jim nejakej sprej nikdo nenabidl. Bud injekce nebo nic.
@konidana jj chápu, já mu v životě neřekla že to je injekce, řekla jsem mu, že to je taková pistolka co tam stříkne umrtvení, vůbec neví že to je injekce 🤣🤣 mě třeba injekce vůbec ale vůbec nebolí, nikdy, takže pro mě je to jasná volba a on asi bude po mě 😁 ale taky znám pár lidí, co nesnáší tu injekci.😊
@leniczka23 ona to taky byla vcelicka nebo umrtveni... Ale proste to pichne, ze. Pro mne je to taky srovnatelny utrpeni s vrtanim. Jejich zkusenost byla vzdy pri trhani zubu, takze nic moc. Vrtani pak dycky radsi bez. Je to ale naprosto individualni, to je mi jasny. Ja dycky omdlivala v koute, kdyz mejm detem spravovali zuby😅
@konidana víš z čeho omdlivam zas já? Když mu vypadávají, což teď právě prožívame, já jak to vidím jak se mu hýbe tak se mi normálně navaluje, to s ním řeší muž, takže tě naprosto chápu 🤣🤣🤣
Bez ničeho, pokud dítěti vysvětlíš o co půjde a bude souhlasit 😉naše zubařka řekla o synovi, že spolupracuje lépe než většina dospělých. Syn by se bál spíš injekce než vrtání.
@klea81 no a to jako nebolí?protoze ja msm z dětství zážitky hrozne a dcerka je silena citlivka.trisku tahame půl hodiny s přestávkami a revem,ze se třesou okenice😳
@janule1940 ne, jen nepříjemné. Syn sedí naprosto v klidu. Já jsem taky v životě neměla injekci kvůli kazu. Ani jsem netušila, že se dává.
Mezizubni kaz s injekcí, proboha... teď mi vrtala povrchovej bez a myslela jsem že umřu... Oni mají i nějakou lokální "vodicku", tím to natrou a ta injekce pak není cítit... U nás dáváme injekci bez debat, ještě aby měli jako můj muž trauma že zubaře a prestali tam kvůli tomu chodit...
@janule1940 moje děti anestezii nechtějí. Ani u velkých hlubokých kazů, jen na trhání, když se oprava nezdařila a zub se podebral. První opravy kazů měly kolem 4 let. A skoro každý rok maj něco ☹ Malinký povrchový kaz bych možná dala bez anestezie i já, a to jsem srab a injekci si nechávám dát skoro vždycky.