Dobrý den maminky, prosím o radu. Syn 2.5r od září nastoupil do jeslí, kde pracuji. Od te doby trpí každý měsíc suchým, dráždivým vracejícím se kašlem. Kdy kašle i dvě hodiny v noci nebo přes den vkuse. Na ORL nic nezjistili, alergologie taktéž ne. Dětská nikdy nic neslyší. Sama neví co s ním. Stále radí jen sirupy, fenistil atd. Nic ale nepomáhá a hlavně se mu kašel každý měsíc vrací! Můžete mi prosím poradit co s tím? Už jsem opravdu zoufalá. Syn je ekzematik, intolerance na různé potraviny. Nyní bere ventolin, robitussin a fenistil. Ale jsme měsíc doma, protože jsou školky zavřené a stejně se kašel zase vrátil. Vzduch v pokoji zvlhčujeme, už opravdu nevím co dělat. Děkuji za radu.
@slecnavesela Taky myslim, ze by to mohl klidne byt reflux. Nebo zadni ryma, ale to by asi na ORL poznali. Syn pokaslava celou zimu. Koupili jsme detsky inhalator a inhalujeme, to mu pomaha i na zadni rymu. Jinak bere Imunoglukan na posileni imunity.
@mamikry taky bere na imunitu. Ted mame nasazeny broncho vaxom od doktorky. Momentalne kasle od 1 od rana vkuse. A nic mu ten kasel jeste nezastavilo. Ani dithiaden. A to ten funguje vzdy. Jsem uz bezradna
@slecnavesela zkus mu vysadit sladké pečivo a ovocné čaje. Dráždí ibišek
Nabeh na astma, dceri se taky projevilo nastupem do MS, projevovalo se suchym kaslem pred spanim a v noci, podle prakticke uplne zdrave dite jen vic nemocne, domluvila jsem se se svym dr (astma mam ja i moje mamka) aby ji vysetril, dostava leky na astma a obcas nejake imunostimulanty a od te doby marodi jednou do roka...je to uplne jine dite
Suchý a nevysvětlitelný kašel může mít více příčin.Dítě vyrůstá v kuřácké rodině, zažívá ve školce, doma, větší smutek, může mít paraz.nálož..nebo dozvuky z očkování..Zkusila bych Cordyceps 1 kapsli nasypat na jazyk, a zapít teplým nápojem, 3 krát denně..Pokud něco nepomine, pak si nechat vyrobit homeop.preparát..
Dobrý deň, meli jsme minulý rok ten samej problém. Na plicnim SE potvrdil nábeh na astma. Nasazen flixotid, do 1 dne bylo po kašli. Pak Když sem to Ted vrátilo dala jsem opět flixotid o dobrý. Výrazne okamžitá úleva.
Taky mě to připomíná situaci, kdy syn trpěl obdobnými problémy, půl noci prokašlal a nakonec z toho vyšlo astma. U něj se tedy projevovala i dušnost a občas pískání při výdechu. Ale ať je to co je to, normální mě to nepřijde, určitě bych byla neodbytná a chtěla další vyšetření...
@jancazao nic z toho mu nedavam.
@jannym Astma se dá vyléčit..Měla jsem ho 17 let..Brala jsem Zaditen, Diskus, dýchala Ventolín a jiné...Taky jsem se vzdala, že je to neléčitelné, a že to se s tím musím smířit..To pískání slyším ještě dnes..Ale něco jsem si načetla, pak udělala, a bylo po astmatu..Navždy..Max si musím dávat pozor, abych neměla rýmu, kterou bych polykala do plic..Vše jsem řešila přírodně..
@elefteriadu neda se vylecit, daji se jen potlacit priznaky, je to ale dobre “zalecitelne onemocneni” s ktery se da dobre zit, da se s nim i vrcholove sportovat, ale musi byt dobre diagnostikovane a stabilizovane, dceru i me ceka autovakcina (me podruhe) a snad budu mit zas na 10 - 15 let pokoj od kasle a dusnosti
Taky jsem si to myslela, až do 33 let..Pak jsem se odčervila, a bylo po 17 letém astmatu..Je nás takových už víc..Jen se o tom nemluví, není to zrovna téma, které by někdo chtěl slyšet..
Spíš to vypadá na astma....když v noci kašle dáváte mu Ventolin?Já když to dceru chytne tak dávám po hodině + Prothazin a hezky to zabere.
@slecnavesela měla jsem to tak, věčně antibiotika. Poslali mě na plicní s podezřením na černý kašel a tam mě poslal lékař na gastro. Mám reflux jícnu a od té doby, co beru léky nekašlu.