Volat na pohotovost?

terkaterka31
13. srp 2024

Dobrý den,prosím radu.
Syn včera 5 krát zvracel,byli jsme na pohotovosti,dostal injekci proti zvracení.
Zvracení přestalo ,ale v noci mu vyskočila teplota na 38 ..
Dnes návštěva lékaře, dostal antibiotika že má angínu.
Od jedné hodiny syna bolí břicho a má průjem,jaká v podstatě jen vodu..
Pije, vypil už skoro 1200 ml čaje ,ale od druhé hodiny nečůral ... Mám volat na pohotovost?

anniej
13. srp 2024

Ještě bych počkala. Pokud tolik zvracel a má průjem, mohl být dehydratovaný a tělo si ty tekutiny nechalo. Ať odpočívá. Hodně štěstí.

rosalindamelinda
13. srp 2024

No tak to ale nemůže být angína. Pokud by šlo o angínu, tak by měl nateklé uzliny na krku (povlaky na mandlích) a bolelo by ho při polykání. O angínu jde pouze, pokud lékař vidí ty povázky na mandlích, když se podívá do krku. To vím z pohotovosti.
Podle toho, co popisujete se musí jednat o nějakou závažnou nemoc, která postihuje trávící ústrojí. Takže, kolik je synovi, na co je očkován, je očkován rotarixem?
Pokud ne, mohou to být rotaviry. Můj syn měl gastroentero.rotavirovou infekci - silný průjem, stále zvracel a neudržel v sobě žádné jídlo ani pití = byl silně dehydratovaný. Jediná léčba na to je - hospitalizace, tekutiny přes kapačku a probiotika.
Taky to může být salmoneloza, kde jsou opět příznaky silné bolesti břicha, průjem a zvracení. Jedinou odpovědí na to, co syn má, je odebrat vzorek stolice a vyšetřit.
Na nic bych nečekala, jela bych na pohotovost a na tomhle bych trvala. Tohle jsou velmi nebezpečné stavy a dehydratace je u dítetě problém! V noci se vám to může zhoršit a co potom? Navíc pokud se zjistí rotaviry - budete v nemocnici v izolaci a bude vám volat hygiena, protože to je infekční nemoc, jejíž výskyt se monitoruje.

misha31
13. srp 2024

My ted meli cela rodina silene zvraceni, prujmy, teploty...postupne jsme si to predavali. Ja treba za den 45x na velke (jen voda). Za 4 dny to preslo, nebeham s tim k dr.

rosalindamelinda
13. srp 2024

@misha31 nedá mi to neodpovědět, jako pokud mluvíš o dospělých lidech je to něco jiného než malé děti... no nevím, u dítěte bych to neriskovala 🙄
Máš zřejmě na mysli nějakou obyčejnou střevní chřipku, se kterou se k doktorovi běhat nemusí, ale u střevní chřipky se někdy ani nezvrací, bývá hlavně ten průjem a bolesti břicha, křeče. Navíc se nám tu míchá, co je teplota a co horečka, taky rozdíl.
Každopádně u dětí se to musí hlídat. Já jsem byla se synem na pohotovosti s takovými problémy 2x a pokaždé si ho tam nechali a hospitalizovali ho.

elis101
13. srp 2024

@terkaterka31 dětem se v tomhle připadě doporučuje podávat rehydratační volně prodejný prášek KULÍŠEK. Polud by se problémy zhoršovaly, tak pohotovost nebo rychlá, u dětí to vázně neni sranda. Když jsem měla s malou problémy, vždycky mi poradili a nebo řekli, ať prijedu...

Na anginu a ATB mi to přijde dost rychlé. Moje dr vždycky čelá cca tři dny, kvůli naběrům, aby se to potvrdilo a nedávala ATB zbytečně...

klpoiu
13. srp 2024

Sice nejsem lekar ale mi to prijde jako ukázková bakteriální strevni chripka. Zvraceni, teplota a nasledne prujem. Urcite podavej neco na zavodneni, kulisek dobra volba a pridat tasectan pro deti. Je to malej zazrak na průjem. Na teplotu paralen. A pocitej s tim ze to pochodi pravdepodobne vsechny doma.

mourovatakocka
13. srp 2024

@terkaterka31 Ta angína se mi teda nezdá. My jsme letos celá rodinka prošli nejspíš rotaviry nebo nějakou podobnou střevní záležitostí, pořídili jsme si to k neštovicím jako bonus. Kulíšek děti nechtěly - von je taky dost vohavnej... Ale určitě nabízet tekutiny, my na to šli přes různé druhy tekutin, voda, čaje, do všeho glukopur - kvůli energii, to je taky nakonec postavilo na nohy.

jipe
13. srp 2024

Moje děti dost častou u streptokokové infekce na začátku zvrací. Na zavodnění taky doporučuji kulíška. Možná bych dala i smectu. Průjem může být i kombinace toho, že jen pije + antibiotika. Pokud se ti nezdá dehydratovaný, tak bych vyčkala

crejzy
13. srp 2024

Nepíšete kolik synovi je ? Můj syn prošel 2x velkým průjmem včetně zvracení, jednou v 8mesicich a byli jsme 2 dny na kapačkách v nemocnici a podruhé v 6letech a to už jsme zvládli doma. Rozdíl byl krom ve věku taky v tom že zvládl pít. Pokud pije tak zavodňovat co nejvíce, krom Kulíška který je fakt extrémně hnusný existuje ještě enhydrol a ten není tak hnusný ( i když taky žádná ňamka)

l_
13. srp 2024

Taky ted dcera mela.. zvraceni, teploty az horecky a prujem.. nijak jsem neresila, hlidam piti, klid..