Vitamíny na imunitu u dětí. Co říkáte na vit. D a kolostrum?

beruska1889
14. říj 2024

Ahoj všem, starší syn začal chodit do školky a od té doby se u nás neustále točí nějaké nemoci a nachlazení... Proto bych se tady ráda poradila o nějakých vitamínech/doplňcích stravy, se kterými máte dobré zkušenosti a mohly by trochu podpořit imunitu a pomoct předcházet dalším nemocem... Nemám zatím s ničím aktuálně zkušenost, protože do teď byli oba zdraví... Co říkáte na vitamín D a kolostrum..? To mi radila kamarádka, ale vůbec nevím jaké... A jestli se vůbec pro tak malé děti dělá ( 2 roky + 4 a půl roku) ... Případně prosím doporučte co pomáhá u vás... 🙏🏻 Děkuji

uzivatelkapetra
14. říj 2024

@beruska1889 já dávám mimo léto i šestiletému stále vigantol a ne že by nebyli nemocní, ale myslím si, že to není zdaleka tak hrozné jako u jiných dětí ze školky

palja
14. říj 2024

@beruska1889 já jsem vyzkoušela už kde co a dcera 3 roky co je ve školce tak byla pořád nemocná, 2 týdny ve školce a 2-3 týdny doma. Tak letos jsem chtěla vyzkoušet ty drahé preparáty od Justu, doporučili mi narosan sirupy, eucasol sprej a eukalyptovy olej do čističky vzduchu. Při nemoci ještě tymianovou mast. K tomu ještě dávám vit D, rybí olej (to dávám dlouhodobě) a ještě kozí kolostrum. Máme 2 dcery a ještě to beru já, takže za vitamíny dám celkem dost. Tak uvidíme, jestli ty zázračné preparáty k něčemu budou. Letos měly jen lehkou rýmu 3 dny.

numda11
14. říj 2024

Nemám nic konkrétního, ale C a D je u mě základ. To musí být.

ondul
14. říj 2024

Nemůžu samozřejmě říct, že je to tím, ale dáváme Mollers rybí tuk s AED a betaglukany a občas kapičku lichořeřišnice a hlavně jsme furt po venku, občas saunujeme; syn nastoupil do školky taky první rok a zatím byl doma jen tři dny, protože trochu kašlal, jinak se drží. Čekám, kdy ho to taky semele, ale zatim díky bohu nic.

rosalindamelinda
14. říj 2024

Tak to je jednoduché - Vibovit, Marťánky, Rakytníček nebo Centrum pro děti, všechno jsou to gumové želatinové bonbonky od 3 let. My teď máme ten Rakytníček a malému to moc chutná. Každý den si chce jeden sám vzít a těší se, že si ho spapá. 👦

kachna001
14. říj 2024

Za mě C a D3+K2... Čisté, žádné bonbóny, kde je víc cukru než toho žádoucího. C dávám acerolu v prášku, D pak kapky, obojí dám do pití jednou denně. Když na děti něco začne lézt, nasadíme hned lichořeřišnici a ono se to pak nerozjede... Ale ten první školkový rok je prostě takový, je třeba to vydržet 😁🍀

gbp
14. říj 2024

@beruska1889 já dávám krom léta D a omegu, pak jeden nějaký jen tak pro radost (martanci, rakytnicek apod. - ale fakt jen jeden, takže tím nepokryju nic, když se kouknes jaké to má dávkování). snažíme se pořád dost ovo, zel, být venku...ale u nás nic nefunguje 🙄 takže zkouším lecos, imunogkukany, hlivu, echinaceu, imunvit...nemám pocit, že by něco fakt fungovalo. ve školce je už druhý rok a už byla 3x doma 🙈

hanka_12345
14. říj 2024

@uzivatelkapetra ten vigantol to moc nezachrani. Tatka bere vigatol a rikal ze byl na odberech a hodnoty jako by nebral nic Tak bych na to moc nespolihala

hanka_12345
14. říj 2024

@gbp my az letos poprve celkem ok, od zari byl nemocny az ted a to byval co 2-
3 tydny, Je predskolak takze to bylo 3 roky fur dokola.. Nam pomohlo vyndat mandle ale dr mi doporucovala multisnostol

hanka_12345
14. říj 2024

@kachna001 hdila bys mi prosim do zpravy primo jake produkty prosim?

michaela666
14. říj 2024

Imunita začíná ve střevech, takže určitě nějaká probiotika + od srpna dávám dceři Imunoglukan a teď jsme přidali Dčko od Terezie. Jednou týdně dávám i B komplex.

Chtěla jsme se vyhnout všem multivitamínům typu Marťánci atd. protože to jsou spíš sladkosti než opravdu něco na podporu imunity.

pe_tu_ss_ka
14. říj 2024

Já snad přišla na kombinaci, která dětem funguje. Dávám každé ráno na lačno betaglukan biocell, reishi a pro správné vstřebání acerolu (vše od mycomedica). A pak dostávají do medu 2 kapky oreganol - olej z divokého oregana (nejlepší je manukový, ale ten teď doma nemáme, tak obyčejný včelí od včelaře). Snídají až za půl hodiny. A pak když přijdou ze školky tak dostanou rybí olej Rosita a déčko (chci pak objednat kombinaci d3 + k2, až dobrou to déčko, které máme doma). A pak dostávají 2 medvídky od mykind organics. A když jim začíná rýma, tak se mi vždy podaří jí podchytit s kapkami sinu orega a tymiánovým mazáním od medarka.

kachna001
14. říj 2024

@hanka_12345 acerola od Mycomedica, kapsli vysypu a D3+K2 máme od Puravia momentálně, ale častěji beru Trime

petulkadodo
14. říj 2024

@beruska1889 Dávám Imunoglukan, ten originální, žádné náhražky, prakticky celoročně. Plus vitamin D 400 jednotek v takových bonboncích. Syn skoro nemarodí, když má rýmu, za 2 dny je po ní. Když vidím, že je ráno zahleněný nebo kašle, dávám Erdoherbal. To je za mě zázrak. Když se nasadí hned, tak se nemoc ani nerozjede.

beruska1889
autor
16. říj 2024

Děkuju moc všem za tipy, mrknu na to a něco objednám 🙂 snad to aspoň zmírní a zkrátí průběh nemocí, kdyby nic jiného... 🙏🏻😉

simkrk
16. říj 2024

@beruska1889 pokud máš instagram, tak se tam mrkni na Petru Zehnalkovou, je to "byvala" lékárnice.. Vyzná se v kvalitnich vitamínech, nemocech atd... Má tam plno super článků podle toho co člověk hledá.. 😊 V lékárně skončila, protože ji vadilo prodávat nekvalitní zboží!

beruska1889
autor
16. říj 2024

@simkrk děkuji za tip, ale instagram nemám 🙁