Holky, prosím Vás,, dá se někde sehnat a máte někdo zkušenosti s jinými kapkami vitamínu D pro děti než Vigantol? Slyšela jsem o Swansonu a Marnysu.... děkuji
my máme vigantol, ale došel a dávat ho přes léto nebudeme, stačí prý sluníčko
My máme tyhle http://www.swanson.cz/vitamin-d-3-liquid - ale začnu dávat sobě i malé zas až na podzim, teď stačí sluníčko 🙂.
Ahojte, někdo nějaké další zkušenosti s jiným D než Vigantolem? Zima se blíží, bude třeba začít dávat, ale ty kapičky od Swansonu jsou dlouhodobě nedostupné ☹
Zdravím, nám paní doktorka doporučila kapičky Vigantol, takže jsem po jiných nepátrala. Dávala jsem cca do 18 měsíců.
Vigantol jsem dávala dceři jen jeden den, hned se projevily vedlejší účinky. Hledala jsem přírodní variantu a dávám jí kapky od Jamiesonu. Jsou bez jakýchkoliv příchutí a umělých barviv.
http://www.jamieson.cz/produkty-cz/vitaminy-a-v...
Taky dáváme Jamieson. Vigantol měl u nás taky nežádoucí účinky.
Dáváme Jamieson občasně, v létě to moc neřeším, přes zimu budu asi dávat poctivěji, jsou v pohodě k dostání u nás a mají úplně stejné hodnoty, jako ty od Swansonu, akorát oproti vigantolu na předpis si člověk trochu připlatí, ale zase pro dítě cokoli že 😉
Máme Marnys z lekarna.cz, dávám občas dvouleté a sobě, miminku ne. Začneme až s příkrmy a až nebude svítit tolik slunce 🙂
Marnys jsem teď koupila, ale jsou od 3 let a je tam 50% tocoferolů. Myslela jsem, že to je jen oliv. olej, ale na webu je psáno něco jiného, než pak na kapkách :/// Jsou ty kapičky Jamieson srovnatelné se Swanson? Jamieson se dá sehnat lépe....
Holky, mam moznost dovozu kapek Swanson vitamin D z USA za celkovou cenu 350,- Kc, v CR budu kveten/cerven. Pokud byste mely zajem, ozvete se mi do zprav 🙂
A co Vitangol zkouseli jste nekdo? Daji mi ho v lekarne bez predspisu nebo musi byt s?
Ten je jedine s receptem, u nas jsem ho sehnala pak v lekarne.
Tak Vigantol je to normalni lek, tak se ani nedivim ze je s receptem
Ja s tim problem nemam, doktor mi ho aj sam doporucovat tak napsal recept a bylo to
NEmám zkušenosti s kapkami, ale se sprejem a je to mnohem lepší než ty kapky. 🙂 Navíc s pomerančovou příchutí, takže to i dobře chutná.
já dávám jenom kapky, přijde mi to jako nejšetrnější varianta pro děti
sluneční záření ;)