Vitamin D - od Terezie ci Jamieson?

luca1987
19. pro 2017

Maminky, chtela bych se zeptat s jakym vitaminem D mate lepsi zkusenost? Baby D od Jamiesonu nebo s Vitaminem D od Terezie? Ten od Terezie obsahuje i olivovy olej rafinovany a nevim zda je to vhodne pro mesicni miminko. Chci to misto vihangantolu, ktery nam dela velky problem. Moc dekuji

absintka19
19. pro 2017

@luca1987 nam Vigantol take delal problemy. Zkusila jsem ho po pultoce a znovu hazela sebou celou noc a plakala. Mame od Jamieson a super. Olivovy nee, nedavala bych.

sasetkap
19. pro 2017

Baby D od Jamiesonu má totožné složení jako vigantol, resp. je tam stejný nosič vitamínu D a ten právě dělá problémy.

absintka19
19. pro 2017

@sasetkap dala jsem Vigantol a tri noci probrecela, kroutila se a plakala. Dala jsem od Jamieson a uz to bylo opet usmevave miminko se svym spankem 21-9 hod 🙂 neco jineho tam musi delat paseku.

viiny
19. pro 2017

Dceři také Vigantol prvních 14 dní způsoboval bolesti bříška (alespoň si to myslím). Pak jsem jej zkusila dát ráno hned po kojení ( je rozpustný v tuku) a od té doby svatý klid 🙂

luca1987
autor
19. pro 2017

Moc dekuji za odpovedi 👍🙂

pavlinakm
19. pro 2017

My z Vigantolu presli na D od Terezie a uplne v poradku. Uz mame rok, zkousela jsem nedavno ten Vigantol(skoro cely lezi v lékárně) a mela v noci neklidne spani. Takze pokracujeme dal v Terezii

sasetkap
19. pro 2017

@absintka19 koukni na složení. Jiné je jen množství vit D.

stuplakova
20. pro 2017

@luca1987 Já jsem se ptala v lékárně na vitamín D, už nevím od jaké značky, ale paní lékárnice mi říkala že to má jiné složení než Vigantol a že ten je "lepší", nám teda problémy nedělá.

luca1987
autor
20. pro 2017

@stuplakova moc diky, skoda ze si nepamatujete nazev.

Prave jsem ted zkousela tri dny dat ty od Terezie a malou nejak porad trapi prdiky a brisko. Tak nevim zda to prave prisuzovat tomu olivovemu oleji v Terezii. 😢

absintka19
20. pro 2017

@luca1987 ono totiz vigantol je na recept, protoze je to lek, ostatni jsou bez protoze jsou to doplnky stravy. Nikdo neresi krece, nase Adeli zkousela trikrat s odstupem 2m a vzdy se kroutila a brecela. Ti nedela.

gepe
20. pro 2017

@absintka19 u doplnku stravy nejsou delane kvalitativni a kvantitativni testy tam nevis kolik realne obsahuje cholecalciferolu (D3). Pouze je uvadeno, kolik rika vyrobce. U nich u Sukl probiha jen tzv zrychlene rizeni, na zaklade dodanych regisracnich papiru vyrobcu.
@luca1987 miminka mivaji prvni tri mesice koliky a prdiky, nez se jim upravi strevni mikroflora, aj. Nemusi to byt vitaminem D. Uvidis nasledne. My mame 2 deti, doma mame Jamieson, Vigantol a od Enchamil (D.Vi.Sol), jak dojde Jamieson, misto nej mame drops od Swanson. Takze ono si nevyberes 🙂

micimutr
20. pro 2017

Meli jsme ten samy problem, po Vigantolu brutalni kolika. Vymenili jsme za Baby D od Jamiesonu a od te doby naprosto bez potizi.

stuplakova
21. pro 2017

@luca1987 No možná ano, mohlo by to být tím. Název si nepamatuji. Ale Vigantol byl podle lékárnice lepší, protože je to jako přímo lék, kdežto ostatní jsou jen jako doplněk stravy a neobsahují tolik toho vitamínu právě. Malá naštěstí Vigantol bere v pohodě. Zkoušela jsi jí třeba nahřát bříško aby se vyprděla? 🙂

luca1987
autor
21. pro 2017

@stuplakova ano, brisko jsem nahrala jak v kybliku, tak i pres teplou plinu. Cvicily jsme s nozickama, masirovala brisko a nic nepomohlo. Az rektalni rourka trochu ☹. Chtela jsem se ji vyhnout, ale bohuzel. Mela z kapek az zelenou stolici. Dnes jsem kapky od Terezie nedala a hele, klid. Jako nejake prdiky jo, ale ne takovej extrem.

Jinak vim, ze vigantol je protezovany, toze je to jediný "lek" na trhu. Ale po prvni zkusenosti se starsi dcerou uz mam hruzu ho dat i te mladsi. To bylo jeste horsi nez u kapicek od Terezie Navic na nej nadavaji vsichni z meho okoli.

bielanevesta
21. pro 2017

U nás Vigantol hrôza, BabyD takisto. Nevadil jej až ten od Terezie. Staršia z Vigantolom nemala problém

luca1987
autor
21. pro 2017

@micimutr bohuzel kazdemu diteti sedi neco jineho ☹. Co se tyce zdravotnictvu a Suklu, mely by se vzpamatovat, udelat testy a dat jako lek vice vitaminu D, aby doktori mohli davat na vyber.

stuplakova
22. pro 2017

@luca1987 Aha tak my sním žádné problémy nemáme. Ne všem to sedne, teda asi malá je vyjímka 🙂. Rektální rourka si myslím že není až takové zlo, od sestry malá se bez ní nějakou dobu nemohla vykakat, ale už je to za nimi a v pohodě.

skorinka423
28. črc 2020

jestli můžu, tak ybch vám doporučila vitamín D od nutraday, všechno co mají jsou velice kvalitní přípravky a nám se opravdu osvědčil jako dobrý zdroj vitamínu D pro děti