Mate, prosim, nekdo zkusenost s anginou -spalou ?
Syna ve stredu vecer a ve ctvrtek 37.6 a ze ho boli v krku. Jedl ale normalne. V patek jsme byli u dr. (to uz byl bez teploty), ta na prvni pohled (bez steru) diagnostikovala anginu a ATB. Doma jsem mu dala (cca ve 12:00) na zmirneni bolesti v krku Ibalgin, po cca 0.5 hod. bolest ustoupila, syn snedl talir polevky a krajic chleba, hodne pil a na bolest uz si nestezoval, byl zivy a aktivni. kolem 19.00 bolest v krku, zvysena t. 37,2 podala jsem davku Ibalginu a davku Tantum verde, celou noc prospal a rano byl cily, bez teploty. Bolest v krku pry jen malinko, ale cely den normalne jedl, pil... Takze jsem atb nepodala a vyckala jak se to bude vyvijet. V sobotu a v nedeli vecer byl osypany od trisel smerem vzhuru (bricho zada), nohy, ruce a oblicej cisty. Tak se trochu obavam aby to nebyla spala s lehkym prubehem a nepodanim atb mu "nezavarila" na vetsi problem.
Naše doktorka většinou než napíše atb dělá CRP... angínu taky diagnostikuje podle krku, spálovou angínu jsme měli taky - malá měla "ohýnky" na tvářích.
@maceek Naše doktorka taky diagnostikuje angínu pohledem do krku,v tom bych jí věřila. Taky jsme měli spálovou angínu,první den jen horečky,druhý se jí osypal hrudníček a třetí po návratu od doktorky rudý obličejík kolem pusinky,nosu a líčka. Pokud dr.předepsala ATB,dávala bych,určitě věděla,proč to dělá. Pokud se Vám osypal,určitě běžte znovu k lékaři.
Dcera měla stejné příznaky jako u vás, jen zvýšená teplota, osypalo se jí bříško, jinak ok, snad ani v krku ji nijak zvlášť nebolelo. Myslela jsem, že má virózu a na bříšku ekzém (je atopik). No a byla to spálová angína. Potvrzeno z testu. Léčí se ATB a Je třeba i docela dlouhá rekonvalescence.
Jaká dostal antibiotika? Mohla by to byt mononukleoza.
Aha,ted jsem si docetla,ze nedostal antibiotika...
Dostal Ospen, mononukleoza to nebyla, dnes jsme po kontrole a krk je pry krasny, ruzovy. Tak uvidime, zda-li se nam to vrati nebo ne.
Jinak vsem dekuji za komentare a postrehy.
Tak spálová angina taky angina... Osobně si myslím, že lékař by anginu měl poznat, to pozná někdy i laik podíváním do krku, takže já osobně bych si nedovolila předepsaná atb. nepodat,pokud máš pochybnosti, navšivte lékaře.