Viróza a teploty. Jak byste postupovaly?

nellisek
13. led 2024

Dobrý den maminky dcera od včera ráno teploty 38-39.5. teplota moc nereaguje na léky max na 2h. Ale v noci to nešlo vůbec pod 38 dolů ani po lécích. Ráno už jí bylo špatně a zvracela. Vyzvracela paralen 15min po polknutí. Myslíte že se stačil vstřebat? Jak by jste postupovali.

alice180
13. led 2024

@nellisek udělala bych studenej zábal ten musí zabrat pak je možnost led na velký tepny takže třísla podpaží

nellisek
autor
13. led 2024

@alice180 teď jsem zkusila zábal na hrudník a břicho. Tak snad to půjde dolů. Má 39,2

klokanka31
13. led 2024

@nellisek Zavolat na pohotovost a radši se poradit

jipe
13. led 2024

@nellisek zábal nebo sprchu jen pokud nemá studené končetiny, lze střídat paralen/nurofen po 4 hodinách, jen je potřeba hlídat maximální denní dávku. Může to být cokoliv, streptokok, covid, chřipka, viroza. Mně děti zvrací u toho streptokoka. Po 15 minutách se něco vstřebalo, za 3 hodiny bych dala nurofen nebo ibalgin

lentilkah
13. led 2024

Mrkla bych do krku, detem jde horecka takhle spatne srazet pri angine.

nellisek
autor
13. led 2024

@jipe COVID test negativní. Po Ibalgin to na dvě hoďky kleslo. Ale už to jde zpátky. Doktor po telefonu řekl vyčkat, střídat léky po 3hodinach. A pokud by byla apatická tak přijet.

krasna_neznama86
13. led 2024

@jipe mne na pohotovosti řekli, ze na teplotu nohou a rukou nemám brát ohledy, když má manžel 40 horečky a prostě udělat zabal

lv
13. led 2024

Lze i sprcha, jen o stupeň chladnější než obvykle, když není ještě čas na lék. Srazit stačí o stupeň.