Dobrý den, po narození jsme od Dr. dostali Vigantol kapičky...dávají se jedna denně a já jsem na ně nějak zapmněla a už měsíc jsem nedala...nevím si rady co dál a jestli jsem malé nějak neublížila. Prosím poraďte 😢
Urcite davejte!
Měla jsem to samé, poctivě jsem dávala, ale pak se přidali další léky a já už zapomínala, takže jsem spíš nedávala než dávala. Taky jsem pak v panice zjišťovala, jestli jsem něco nepo a dozvěděla jsem se, že spousta mamin ani nedává, nebo jen v zimě. Takže za měsíc nepodávání si troufám říct, že se určitě nic nestalo 🙂
Vigantol beru i ja pres zimu. Mam to od neurolozky na podporu nervoveho systemu. Je to doplnek za to ze v zime nemas moc vitaminu D ze slunicka 🙂
A pochybuju ze jsme my kdysi tyhle kapicky dostavali.... Takze bych se tim nestresovala a zacni klidne davat znova. Doktorce o tom rekni na prohlidce at se pro jistotu presvedcis 🙂
Já malému dávala Vigantol poctivě a asi v půl roce jsem měla pocit, že má na hlavičce trochu volnou kůži, jako je tomu třeba u psů. Zrovna druhý den jsme šli k mudr, tak jsem jí to řekla a ona na to, že má špatné vstřebávání vítamínu D. Píchla mu injekci a do týdne dobré😀.
Z toho plyne si myslím, že by jsi to už poznala. Takže jen obnov dávku. 😉
Určitě neublížila. Taky jsem na ně většinou zapomínala. Zkus si na ně vybrat konkrétní čas nebo činnost ve dne, která ti je připomene - mně takhle připomínalo večerní čištění zubů, že si mám vzít vitamíny
začni znovu dávat, každý den ve stejný čas a poctivě ho dodržuj, nejhorší je si říct...během dne kapku někdy dám...to se většinou zapomíná...vit D se získává sluníčkem, ale takhle malé mimi má na slunění čas...ten měsíc by snad vadit neměl...jde o to, že se to dává proti křivici 😒
Nenervuj se že si něco zkazila, ale zacni dávat znovu. Je to potřebný vitamín, jak píšou ostatní, já pořád ještě dávám i když je malýmu už 20měsíců. Každý večer po koupání, je to rituál: namazat, obléknout pyžamo, učesat vlásky a kápnout vigantol, už čeká s otevřenou pusou 😉
@verunka_korunka jestli jsme něco dostávali jako mimina nevím, spíš ne, ale pamatuju rybí tuk a nějaké vitamíny ve školce🙂
nic tragickeho se snad nestane ale polepsi se! - vigantol se dava jako doplnek na promenu chrupavky v kosti, proto je dulezity v tomto ranem veku kdy nevystavujes deti slunecnim paprskum, prirozeny zdroj je tak minimalni.
Pokud davas umele mleko,tak tam je jej dost 😉 pokid kojis,tak kapni na bradavku pred kojenim nebo primo do pusy diteti. Ja ho prvnimu synovi nedavala,nadymal se a promena byla patrna hned. Tak jsem mu kapala Jamieson,ktery zase nesnasi druhy syn 😀 bud vigantol,nebo jine kapky,pripadne z um staci.
Kapky jsem nedávala ani u jednoho z dětí, nadýmaly...Kojila jsem, UM nepil ani jeden. Všechny 3 jsou zdravé a nic se jim nestalo.
Na zapade napr v Anglii sa Vigantol ani iny vitamin D nedava a ocividn im to nikomu neublizuje. My sme tiez nedavali.
@luckaamilan na zapade se D dava. Teda zkusenost z USA a Kanady
@pavlinakm ja kolikrat na neco zareaguji a pak si vsimnu ze to je 5 let stary ....si nekdo proste nevsimne
@wwpetulkaww Já jsem dávala od jednoho měsíce do jednoho roku. Vy ale máte starší dítě ne? Už bych nedávala....
Nasadit znovu či už nedávat???