Nevíte kde se dá sehnat Vigantol? Byla jsem ve dvou lékárnách a mají dlouhodobý výpadek min.do května
V lékárně Dr. Max nám řekli to samé. Zašli jsme do jiné, menší, vigantol měli a o žádném výpadku ani nevěděli. Zkusila bych zajít do různých lékáren.
Ano , výpadek je/bude přes půl roku . Já nakoupila dopředu co to šlo . 😂😞
Tak já uspěla až na sedmý pokus, už jsem si říkala, to je poslední jestli to v ní nemají tak se na to vyprdnu a koupím něco volně prodejného v Benu mi slečna říkala o nějakých alternativách a na preventivce se dr ptal kapete vigantol a já jo, povedlo se mi ho sehnat a on tak to jste měla štěstí...
@matkacekatelka Pokud vím, tak "výpadek" je proto, že si hodně lidí stěžovalo na nežádoucí účinky.
Nahradit třeba Baby D od Jamieson. Nebo zkusit na FB v bazarech, některé maminky darují. Taky jsem ho takto poslala dál. Některým dětem Vigantol nesedí a bolí je po něm bříško.
Baby D3 je volne prodejny... Akorat stoji o něco vic, nez vigantol
S prvním synem jsme měli taky Vigantol, ale teď máme https://www.terezia.eu/vitamin-d3-400-iu-11535/ a za nás určitě větší spokojenost, žádné problémy s bříškem, u prvního jsem měla vypozorováno, že problémy byly právě po Vigantolu, takže doporučuji zkusit tuhle variantu 🙂
Píšu to všude, ale já jsem třeba brala normálně tablety s vitamínem D, kojila jsem, takže ten vitamín přešel do mlíka. Musí se brát 6400 měrných jednotek denně (kupovala jsem si ty tablety, co jsou po 2000). A vyhnula jsem se jakýmukoliv prudění malýho, zhoršování bolestí bříška a tak. Ale je to vhodný jen tam, kde se kojí...
V Praze se da sehnat, nektere lekarny maji zasoby (cerstva zkusenost z dnesniho dne).
Jinak synovi bude za necele dva mesice rok a uz se mi nechce prechazet na neco noveho. V lekarni mi doporucili jak Baby D, tak jeste neco, ale to jsou doplnky na prirodni bazy, jedine registrovane lecivo je prave ten Vigantol. Nekterym prcku to pry dobre nedela, ale to predevsim u miminek casto tezko urcit, zda je to zrovna z Vigantolu.
Pokud můžu doporučit, řekněte si v lékárně, že chcete vitamín D pro mimi a najdou vám mnohem lepší varianty, než je vigantol. Ten je jediný na předpis, ostatní kapičky jsou ale víc na přírodní bázi a dětičky je lépe snáší 🙂