Vigantol, doporučíte něco přírodnějšího?

katerinka_kh
26. led 2018

Zdravím všechny 🙂 chtěla jsem se zeptat na tento lék.. děsí mě ty nežádoucí účinky.. Doporučíte mi něco přírodnějšího?

leniiid
26. led 2018

Ne užívejte vigantol všechno ostatní jsou jen náhražky toho! Taky jsme měli po vigantolu bolest bříška ale koupila jsem biogaiu a baby calm a bylo po problému ..

verinikki
26. led 2018

Baby D od terezie - používáme, Jameson - to vím od ostatních.
Každopádně nežádoucí účinky tam máte vypsané z toho důvodu, že se právě jedná o lék!!! jinak jsou to všechno jen doplňky stravy, kde se to nemusí uvádět a bylo by to zřejmě to samé🙂

verinikki
26. led 2018

@leniiid
Nám to tedy nepomohlo☹ takže primárně Vigantol ano - spousta dětí je ok, ale někomu prostě nesedí...

leniiid
26. led 2018

Když to nebudete davat tak muze mit malé problémy... doktoři to nepíšou jen tak .. ma to duvod .. a hlavne ty ostatní výrobky jsou doplňky stravy ... a skoro každé dite trpí na koliky ikdyvyste vigantol vysadila. Nam přešli 3 měsíce a mame Dikybohu klid od kolik. Ale záleží na Vás

ajja87
26. led 2018

Taky si myslím, že to není vhodné jen tak zaměnit za něco jiného.Zaroven, že si spousta maminek myslí, že to bolení bříška mají pouze z vigantolu a že když ho vysadí,tak je po problému,ale vždyť to dítko si musí zvyknout na jinou stravu, začínají mu pracovat střeva,...podle mě za to nemůže jen ten Vigantol.

vlaxyz
26. led 2018

Já ho nedávala. Chodili jsme často ven. Měl s ním hrozné problémy. Zkoušela jsem ho několikrát vysadit a vždy to pomohlo. Takže u nás to dělal rozhodně Vigantol. Všichni mě děsili, že nebude mít zuby a nesroste mu fontanela. A ejhle. V roku měl 16 zubů a fontanelu srostlou podle tabulek. Ale je to tvoje rozhodnutí.

katerinka_kh
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
vendes
26. led 2018

Kapky Jamieson baby D vitamin D 3, cena kolem 250 Kč. Ptala jsem se doktorky pro zajímavost na alternativu k Vigantolu, protože podle mě vždy existuje alternativa. Tyto kapky doporučila, nemám s nimi ale osobní zkušenost.

luj89
26. led 2018

me je proti srsti davat lek, kdyz neni co lecit. Navic Vigantol neni nic prirodniho, proto muze zpusobovat a casto taky zpusobuje boleni briska. A Dr. ho predepisuji, protoze nemuzou predepsat jiny vit D zdarma... A uz vubec nechci davat jen tak pro jistotu vit D a na jeho nezadouci ucinky neco dalsiho. To mi prijde usmevne ale i smutné zaroven. Nereknu kdyby to byl zivotne nutný lek... Nekdo vit D nedava vubec, my davame jen pres zimu, a to Terezia (cca 150 Kc).

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
naty
26. led 2018

já ho malému dávám, spolu s biogaiou, a nemá absolutně žádné problémy...

vendes
26. led 2018

Dávat Vigantol a k tomu jakýkoliv doplněk, aby břicho nebolelo, to mi přijde jako vytloukat klín klínem.

leniiid
26. led 2018

@luj89 jak dávat lék kdyz neni na co ? Co to je za blbost??? Vigantol je na to kdyz děti rostou na kosti a zuby(vápník)

ivankapri
26. led 2018

ano, Vigantol může způsobovat bolení bříška, mám desítky zkušeností, že to tak je. Tento problém se vyskytl i u nás v rodině a poprosila jsem dotyčnou maminku, jestli po vysazení (Nahradila Jamiesonem), by ho mohla po čase opět nasadit, zda přijde opět bolení bříška a ono přišlo. Čili, první věc, kterou řeším při bolavých bříškách je Vigantol a pak strava maminky. Jamiesona a ostatní výše zmíněné jsou plnohodnotné náhrady v případě, že se vit. D doplňuje.

lendus
26. led 2018

Synovi jsem dávala, dceři dávám také a oba ho snášejí dobře, za mě doporučuji a za nás bych nic jiného nedávala. Ale jako na vše, má každý svůj na to názor.

odula
26. led 2018

jezkova noha... tady se predepisuje obdoba vigantolu - jakoze je to lek. Ostatni jsou tez doplnky stravy. Ptala jsem se deckarky proc se predepisuje zrovna tohle a vite co mi rekla? ze maji s dodavatelem plosnou smlouvu a ze je nejlevnejsi. a ze jestli malou po nem boli brisko, coz se pry velmi casto stava,a vi o tom, ze muzu klidne vymenit za doplnek stravy.nerikam, ze je to tak i v Cechach. Ale nebyla bych poprdena z toho, ze davam "pouze" doplnek stravy, ktery nepredepisuji lekari, a ze tim muzu miminu uskodit.

anazuzzuzana
26. led 2018

Můj syn byl taky bez Vigantolu či něčeho jiného a úplně OK. Chodili jsme každý den ven, kojila jsem 15měsíců a roste zněj zdravej, silnej kluk...Ve 3letech má 105cm, všechny zuby a ujde v klidu i 6km...zas bych to nepřeháněla s tou medicínou...kdybyste museli být první rok zavření doma nebo žili na severu Norska, tak to asi má smysl, ale u nás fakt ne. Stačí být venku a vyvážená strava.

katerinka_kh
autor
26. led 2018

Právě že u nás ze zacatku uplná paráda nic nas netrapilo. (syn má 3 týdny)
Az ted najednou porad tlaci jako by se nemohl vykadit nebo vyprdet.. řesila jsem jídlo, ale jím to samé co jím celou dobu. Dokonce jsem prestala jist uplne sladke a cokoladu ( ne že bych ji jedla nejak ve velkem ale každy den jsem si dala aspon kousek neceho sladkeho)
A pak mě napadlo jestli to nemůže být tím vigantolem, protože presne nejak s ním to zaclo..
Každopadně jdeme v pondeli na kontrolu tak o tom jeste pohovořím i s DR. 🙂
Moc děkuji za vase názory ;)

swizz
26. led 2018

opravdu ho dávejte, je to velmi důležité. Já to trochu flinkala, ale pak jsem si přečetla článek jak děti dříve trpěly křivicí z nedostatku vitaminu D a hned jsem ho začala dávat pravidelně. ty fotky byly opravdu odstrašující

dandaa
26. led 2018

Doporučuji vitamín D3 vitashine,je ve spreji a obsahuje kokosovy olej který se lépe tráví.

kamino
26. led 2018

Prckovi nesedl, maly byl cervencovy, hodne jsme chodili ven, tak.jsem davala jen.jednou tydne kapku, aby.se.nereklo a i na.tu kapku reagoval. Zadne nasledky nemana. Kojeny cca 27 mesicu.

keicy
26. led 2018

Po x-tém prořvaném večeru, letěl vigantol z okna a dali jsme Oleovit od té doby klid. A malý je naprosto fit (ťuk,ťuk)🙂

majajaa
26. led 2018

Bohuzel nasledky nepodavani Vigantolu nepoznate po 10 letech,mozna ani ne po 15. Jsem zdravotni sestra a vim o cem mluvim. Se zubami ani s fontanelou to nema vubec nic spolecneho. Vykaslete se na alternativy, vesmes je to jen placebo, ta ucinna latka tam neni. Vic diteti ublizite, kdyz to vysadite, nez kdyz si myslite,ze mu tim ted zpusobujte koliky. Poravdu bych si nedovolila nedavat Vigantol.

luj89
26. led 2018

@leniiid a co léčí?

majajaa
26. led 2018

Vigantol léčí například hypoparatyreózu. Ale samozřejmě je u něj na prvním místě prevence například osteoporózy. Tyhle ty nemoci se můžou projevit až u dospělého člověka.

gnozka
26. led 2018

Dávám vigantol rano pri kojeni . Pak biogaiu odpoledne a s každým kojenim babycalm a mala je v pohode . Kdyz jsem dávala vigantol vecer mela bolení . Ale kdyz dam rano tak je v pohode . A mam kamarádku co ma tchýni dětskou lékařku a ta vyprávěla co muz způsobit kdyz maminka nedává vigantol . Ano neni to kazde druhe dite ale jak ja muzu vedet ze zrovna tomu mému se to nestane. Ja bych si netroufla .

leymea
26. led 2018

Koliky jsou do cca trech mesicu uplne bezne. My Vigantol bereme a netroufla bych si, abych mu ho prestala davat nebo nahradila doplnkem stravy.

leniiid
26. led 2018

Vy které ho nedáváte jste hloupé... každé dite trpí na
Kolíky !!! Nas taky začal trpět jak jsme začli davat vigantol a taky jsem si myslela ze to je kvuli němu ale kapem dal a kolíky jsou pryč ... nechapu takove matky !

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
verinikki
26. led 2018

@leniiid
No já myslím, že je to o tom to snad vyzkoušet, zda je nějaká reakce, ne? Pokud zkusíte tři dny vynechat tak hned vidíte výsledek. Pokud budete mít problémy u jakéhokoliv léku, tak Vám ho lékař nedoporučí užívat a nahradí ho jiným. To, že jde o mimino nikomu nedává právo do něj něco cpát, pokud mu to způsobuje křeče a problémy se zažíváním!!!
Bylo by fajn, kdybyste místo toho radší uvedla objektivní důvody, proč ho používat a argumentovat ne urážet!!!