Vigantol, dáváte ho od 1. roku nebo ne?

christianek111
14. zář 2016

Ahoj,maminky chci se zeptat zda dáváte Vingantol do roku nebo ne , chci se zeptat když bych ho nedávala tak jestli se něco stane děkuji za odpovědi 🙂

kekulice
14. zář 2016

My ho dáváme přes zimu doteď, dceři je 5 let. Je důležitý pro pevnost kostí. Úplně bych to nepodceňovala, protože se získává ze slunce a nedá se nahradit pestrou stravou. Navíc opalovací krém brání tvorbě, takže dáváme Vigantol dle doporučení.

christianek111
autor
14. zář 2016

Takže tetka ho dávat nemusím myslíte synovi jsou 4 měsíce , stačí například od listopadu ?

lady_giraffe
14. zář 2016

@christianek111 hele je to jen vitamín, prostě prevence. Takže ho dávat určitě nemusíte. Doporučuji přečíst příbalový leták a následně se rozhodnout, zda je tento doplněk to pravé pro Vašeho prcka nebo ne.... 😉

petma112
15. zář 2016

Nám bylo doporučeno dávat vitamin D i přesto, že svítí sluníčko.. Takže dáváme.. Doporučuje se alespoň do 2 let pravidelně..

misadan
15. zář 2016

@christianek111 Ja ho ted beru s malou...z testu mi vyslo, ze ho mam malo....do budoucna je potrebna rezerva, aby telo umelo zpracovavat vapnik a nasledne neridnuly kosti...proste je to do budoucna tvorba rezervy...telo si ho neudela, ze slunicka ho tu mame malo....bylo mi receno, at ani u sebe ani u maly to neflakam...a to jsem to pred timhle docela sidila...

ladyhacek
15. zář 2016

nevím od kolika měsíců jsem dávala - nějak od malička a letos nám DR řekla, že přes léto nedávat - teď bude mít sny 18m
Jak se psalo - je to vitamín, který se dostává do těl přes sluníčko - když je ho méně tak dávat > od podzimu do jara (my nedávali od dubna příští týden jdme k DR a pokud nebudou vedra tak určitě řekne dávat > takže tak od října)

http://ona.idnes.cz/vitamin-d-u-deti-nedostatek...

maaky
15. zář 2016

ja jsem davala synovi vigandol do 1,5 roku , kazdopadne dekuju za inspiraci , poptam se doktorky jestli pres zimu by mi ho nenapsala

hadroslava
15. zář 2016

Pres leto jsem nedavala ani miminum, mame radsi slunicko, nez umelotinu. Pres zimu sem tam do toho roku asi, deti stejne byly na um, tam decko je. Spis bych vybrala decko v nejakem vhodnejsim prioravku, nez je Vigantol.

lilulilu
15. zář 2016

Mne minuly tyden rikala detska doktorka, ze podle nejakych novych studii by se Vigantol mel v obdobi rijen az duben davat dokud telo/kosti rostou a vyvijeji se, tj. do 16 let!!

christianek111
autor
15. zář 2016

@hadroslava já pravé jsem ho dávala i nedávala a malímu jsou 4 měsíce jsem taky na UM myslíte ze to vadit nebude když ho dávat nebudu ? Děkuji 🙂

horsiee
15. zář 2016

@christianek111 déčko se dává jen kojeným dětem, v UM už je přidaný.

christianek111
autor
15. zář 2016

aha tak to mě nikdo neřekl takže ho teda dávat nemusím

kekulice
15. zář 2016

@horsiee v UM sice je, ale i těmto dětem se Vigantol dává, protože dávka v UM nepokrývá celou potřebnou dávku....

lajla
15. zář 2016

@christianek111 dr ho dávají všem dětem
Ale já ani co vím z okolí, taky nedávali, děti byly kojené

lennus
15. zář 2016

Dávali jsme Déčko první rok denně a potom už jen v zimě, užíváme ho všichni přes zimu. Jinak na Vigantol pozor, můžou z něj být bolesti bříška a koliky, jsou i jiné alternativy Déčka, nám dr schválil Swanson i Marnys - z prozdravi.cz

lajla
15. zář 2016

@lennus ano... přesně, už jsem to nechtěla rozvádět, protože se to na mě vždy sebehne jak jsem "alternativní"😂

lennus
15. zář 2016

@lajla Teď úplně nerozumím, jak to myslíš? 😉

lajla
16. zář 2016

@lennus no u nás to je jiné úplně se vším...jídlo, styl života ,ockovani.atd...a pár holek už to ví...a prostě si nikdy nezapomenou rypnout, izolace , blázen...atd atd😞
Přitom máme velký barák, dvě auta,o peníze žádná nouze.. o izolaci ani řeč...že by počet dětí k tomu sváděl? Nevím... každopádně je to každého věc
Proto už jsem radši nepsala ty "lepší alternativy" k vigantolu

christianek111
autor
16. zář 2016

@lajla každého věc jak si vychováváte dítě , ráda si přečtu vaše názory 🙂) holky děkuji za Vaše názory 🙂