Větší kazivost zubů po narkóze a antibiotikách?

nagojka
1. pro 2024

Ahoj holky...při dnešní hygiene u syna jsem s hrůzou zjistila že má úplně žluté zuby...hlavně ty přední...mám z toho akorát nervy a je mi do pláče...Hledám příčinu...zuby se mu snažím čistit dvakrát denně fakt poctivě i když mi to dává dost zabrat-nesnasi to...Přiznávám že mezizubní kartáček u nás zatím nepřichází v úvahu...tenhle týden sme měli čištění i dost omezené kuli tě operaci mandlí..první tři dny sme nečistil zuby vůbec s pak pár dní jen vodou...napadá mě zda by mu třeba takhle zezloutli po narkoze nebo antibiotikách které teď už týden bere?nebo že by mu takhle rychle zezloutli kuli nedostatečné hygieně během týdne?samozřejmě zuby teď čistíme už plnohodnotné a buď sem blbá a slepá ale nikdy dřív sem si teda tohohle nevšimla až dneska...😔mám neskutečně paničkou hrůzu z toho že se mu všechny zuby takhle zkazí...

malytlustyhroch
1. pro 2024

@nagojka zazloutle zuby nerovna se zkazene zuby, vubec. A jo, po antibiotikach zvlast nekterych je zazloutnuti caste, taky se nam stalo, trvalo par mesicu nez se to postupne nejak vyplavilo. Stvalo me to, ale neni to duvod k panice.

squezy
2. pro 2024

@nagojka kolik mu je? Chodíte už na hygienu? Doporucuji s tím začít,i když to ho zlutych zubu nezbavi a taky bych si myslela, že atb může mit vliv. Castete pravidelně dále a doporučuje se i tahle zubní pasta, https://www.nazuby.cz/GC-Tooth-Mousse-Jahoda-35....

Nemusíte s ni cistit denně,ale párkrát za tyden to vzit touhle.

kristyn86
2. pro 2024

Syn ma vzdy takovehle zuby po antibiotikach. Pomohl vzdy cas,cistit sonickym a pak byl i na hygiene. Nejhorsi to mel po atb.sirupu.

nagojka
autor
2. pro 2024

@kristyn86 jemu jsou 3 roky na hygieně jsme ještě nebyli a popravdě si vůbec nedovedu představit jak bysme to udělali...ale asi je už na čase začít no..

nagojka
autor
2. pro 2024

@kristyn86 jo máme sirup amoksiklav...😔ty zuby vypadají fakt hrozně hlavně jakoby zevnitř z druhé strany ze předu to není tak hrozný...

nagojka
autor
2. pro 2024

@malytlustyhroch no nevím mě se zdá že tohle teda vypadá fakt hrozně ..hlavně zevnitř v puse z venku to není tak hrozný...já sem si toho fakt nikdy nevšimla...může to třeba mít i ze špatně hygieny i když se snažím čistit zuby poctivě🤷teda aspoň já si to myslím že to dělám poctivě...no návštěva zubaře nás nemine...protože jestli jsou tohle počínající kazy tak to semnou šlehne...🤦protože to má fakt skoro na všech zubech

hvezdicka09
2. pro 2024

@nagojka syn má po antibiotikach na zubech hnědé čárky, zubař řekl te to časem zmizí, má to už cca půl roku, prý je to jen kosmetická vada a je to důsledek narušené mikroflóry v puse.

kristyn86
2. pro 2024

@nagojka To bude fakt z tech atb. Synovi se to poprve stalo ve 2,5 letech. Chce to cas,cistit,muzu diporucit sonicky kartacek,ten se dela i pro 3 lete prcky. Synovi to pak zmizelo,ale trvalo to dlouho.

cuuza
2. pro 2024

Synovi z atb regulérně zhnědly, časem to zesvětlilo, jsou bílé ale zářivě bíle perličky už to nejsou.

felis
Včera v 09:53

Zloutnuti je po atb bohužel normální a zas by to mělo srovnat. Větší kazivost je zpusobena antibiotiky, pokud se užívají před 3 rokem života vic nez 2x za rok, což je bohužel můj případ. Tehdy byly driaky, problémy se zuby a kazy jsem měla velké a až současná zubarka mi odhalila tuhle spojitost.

dashyyy
Včera v 11:34

po silných atb můžou druhé zuby vylézt s genetickou vadou.. bohužel mám takový případ doma, normálně mu lezla druhá horní jednička komplet hnědá ☹