Veš dětská. Je to veš nebo lupy?

barborasamuel
1. pro 2022

Ahoj holky, chtěla bych otevřít téma a to „veš dětská”. Začíná zima a to je ráj pro tyhle breberky. Mám pocit, že co syn nastoupil do školky, tak chytá jednu „skvělou” nemoc za druhou. Před měsícem dostal sedmou nemoc, kterou přenesl i na mladší sestřičku a i na mě. To bych nikomu nepřála, ale o to víc vši. Včera jsem náhodně pročesala všiváčkem a viděla tam tyhle žluté tečky. Jsou to vši? Nebo jsou to lupy? Vlásky jsem pročesala pořádně od hlavy, s kondicionérě nejméně 3x, ale žádnou veš, která by lezla, jsem nenašla. Děkuji za radu.

lenkalubina
1. pro 2022

Můžou to být hnidy🤔 nejde to moc poznat...nemá takové ty žluté šupiny na pokožce co děti mívají? Preventivně mu myjte vlasy šamponem, do kterého kapnete cca 3 kapky tea tre oleje...

jannym
1. pro 2022

Nevim jake ma syn vlasy, ale dceri hnidy vubec vycesavat nesly, na ultra jemnych blond vlaskach vysely kousek od korene takove male perlicky, ktere jsem vystrihovala i s vlasy, podivejte se mu do vlasu na temeni tak byvaji usazene, a ne prechodu mezi vlasy u krku a usi byva casto vyrazka

cilkat
2. pro 2022

Dospělá veš to není určitě... přijde mi to spíš jako "bordel obecný". Kdyžtak kouknete do vlasů přímo, hnidy dělají shluky - jednotlivě rozptýlené 'věci' bývají prostě bordel (moji kluci jsou schopni si odnést půlku pískoviště)