Velmi časté bolesti uší, lze tomu nějak předcházet?

lrg
24. bře 2016

Mám tříletou holčičku a za celé tři roky jsme neměli žádné problémy s ušima. Ani ne před dvěma měsíci měla oboustranný zánět středního ucha. Jedno jí píchli, jedno jí prasklo samo. Dostala antibiotika a na poslední kontrole byla v pořádku. Ale od té doby jí ty ouška často bolí, ale ne, že by si jen postěžovala, ale opravdu hysterický pláč, dáme jí Nurofen na bolest, jde spát a většinou je za pár hodin v pořádku, někdy se jí zvýší teplota, ale druhý den už jí je zase dobře. A to se stává zhruba každých 14 dní. Nevím co mám dělat, lze tomu nějak předcházet, nebo je to už na návštěvu odborníka?

soyevita
24. bře 2016

@lrg Na ouška jsme strašné trpěli,za rok a půl měla dcerka 14krát píchlé uši.Je možné,že jí bolí ouška protože je má zalehlá.Rozhodně bych nedávala nurofen,ale zkusila bych placebo.Tak jsem to řešila já.Řekla jsem dcerce,že je to na bolest a přitom to byl vitamín.Určitě bych ale navštívila odborníka na ORL,pokud tyto problémy přetrvávají delší dobu

sroj
19. dub 2017

@lrg Ahoj, můžu se zeptat, jestli jste ty ouška nějak řešili nebo to samo přestalo? Máme stejný problém se synem, po zánět si na ouška často stěžuje... stačí malá rýma nebo trochu ofoukne. Dík za info!