Veliká představivost a PAS?

8. črc 2024

Ahojte, prosím Vás, dle psychologa má mé dítě vysoce funkční autismus. Všude ale čtu, že děti s PAS mají špatnou představivost, co o mojem dítěti neplatí, právě má hodně velkou představivost. Může mít i tak PAS, máte zkušenosti?

martt
8. črc 2024

Můj syn má PAS, vyloženě klasický autismus nepotvrzený doktoři uvažuji o atypickým autismu . Ale představivost má dobrou. Ono to co je psáno nemusí úplně na každého sedět, každý autista nebo dítko s PAS je "originál".

marketa1218
8. črc 2024

Ano i tak může mít PAS, pracovala jsem s dětmi s poruchou autistického spektra a opravdu každé dítě je jiné. Často to bývají i děti nadané, neexistuje jeden ,, návod " na všechny.

merope
8. črc 2024

Ony ty znaky jsou jako "většinou", ale každé dítě to může mít jinak. Jsou i třeba "kontaktní" a "tuliví" autisti. Tak určitě mohou být i ti s představivostí.

queenp
8. črc 2024

Syn má Aspergera,což se dnes už prý takto nediagnostikuje, ale řadí se to právě do vysokofunkčního autismu. Aspergeři jsou inteligentní, normálně komunikují a mluví,takže defacto se to nepozná,ale hold mají problém v sociální oblasti. Syn má taky skvělou představivost, maluje auta a autobusy s neskutečnýma detailama, takže možný to je.

pampeliska1313
8. črc 2024

Hele já asi nemám pas. (Teda nemám diagnostiku, sedělo by to, ale to si může říct hodně lidí) ale mámu připravovali na to, že nezvládnu ani klasickou ZŠ, budu bez fantazie atd.. mám voš, VŠ, před x lety jsem byla vicemistr ČR v malování na tělo a celkově bych řekla, že představivost a fantazii mám opravdu dobrou (ale na to, co zajímá mě.🙂) ) chci tím jen říct, že někdy jsou predikce černější, než to je ve skutečnosti. Jasný, v normálním praktickým životě klopýtám, ale..🙂 když bude dítě něco zajímat - rozvíjet. Tam to dost možná půjde a může vynikat.)

cilkat
8. črc 2024

Z mojí zkušenosti vysokofunkční autisti naopak často mají představovost velmi dobrou - ale mají ji takovou, že jim chybí způsob, jak ji popsat druhým lidem, tudíž mají problém ji sdílet. ... Pokud přijmete, že emoce má barvu a rychlost vůni, tak najednou koukáte, jak velkou představivost ten člověk má... jej jí nikdy úplně neporozumite.

autor
8. črc 2024

Děkuji za odpovědi, asi musím věřit psychologovi a přijat to..