Ahojky mamci mám dotaz ohledně prdiku.Přes den je malá relativně ok,ale jakmile padne 8-9 hodina večerní,tak ji začne trápit bříško.Třeba dnes mi usnula kolem půl 9 a po chvilce se s pláčem vzbudila.Pravidelně pak usíná kolem půl 12.Cvicim ji s nozickama,to se vyprdi ale za chvilku se zase kroutí,masiruji bříško,dávám teplý obklad a když je nejhůř,použiju rourku.Dávám ji kapičky Bio gaia a místo vigantolu baby d od jamisonu.Fenyklovy čaj dávám také,ten zdá se jediný zabírá,ale také ne vždy.Máte ještě nějaké další rady,nebo to prostě musíme pretrpet? Je mi jí vždycky hrozně líto :( U syna jsem zkoušela espumisan ale nezabiral,i kdyz syn byl extrém,pořád jenom brečel.Tak nevím jestli ho mám zkusit koupit,třeba malé by zabral.
Anežko, máš baby D z lékárny nebo přes net kupovaný?
@ancickahyksova Bio Gaiu jsem měla a vyhozené peníze, je to předražený šunt,jen tahají z lidí peníze.Zkus ten Coliprev.Za me to nebylo,malá už má 15 měsíců.Jinak teplo na bříško a masáže bylz nej.Ještě maminky doporučují Baby calm, s tím nemám zkušenost.
Taky jsme si užili :( U nás pomáhal infacol, cvičení s nožičkama, nahřátý peckový polštářek, nošení na tygříka nebo ležení na bříšku s poplácáváním po zadečku a hlavně teplá koupel (hodně teplé vody, párkrát nám takhle až usnula).
Zlepšilo se to po 3 měsících, kdy už se sama víc hýbala. Přeju pevné nervy :(
Nám Espumisan nezebral vůbec a stejně tak žádná probiotika a to jsme jich vyzkoušeli. Nejlepší byla masáž, pak zacvičit "jízdu na kole", pořádně jsem jí zatlačila kolena do bříška a pak ji podržet jako na kakání (nevím jak to popsat, jak když dáváš větší děcko venku čůrat 🙂) u cvičení a držení jsem skákala na baloně, měla to tak ráda u masáže jsem chodila po bytě, měla ji na tygra, čistě jen proto, aby nezatínala bříško a soustředila se na okolní podměty. Takhle jsme to zvládaly do půl hodiny. Měla jsem pak v tom už takový rytmus, dvacetkrát zopakovat masáž, dvacet kolen bo bříška (kolo) a chvíli posedět, když nic nevylítlo, tak znova. U nás to často skončilo až na zádech, jakou to mělo razanci 🙂 Známá ještě říkala, že malé bříško fénovali a pak cvičili.
Baby calm máme a hned se jí uleví 😉
@ancickahyksova Doporucim knizku Nejstastnejsi miminko v okoli, je tam krasne popsane, co koliku zpusobuje a clovek lip pochopi, co se vlastne s tim drobeckem deje. Jinak zkus kminovy odvar jeste prip l. homeopatika a nam i pomohl Sab Simplex. Baby calm nam to strasne zhorsil, i kdyz si to hodne lidi chvali.
Nám pomohl nahraty polštářek během kojení, a rourka. Tak koupání v teplý vodě, to se vždycky rozkopala a šlo to 🙂