Včelí bodnutí a horečka. Může to souviset?

lehe
17. srp 2024

Prosím nemáte někdo zkušenost, že by dítě mělo po bodnutí od včely horečku? Syna včera bodla do hlavy, večer už byl v pohodě, jen že ho to bolí, jak leží, ale ráno se vzbudil a teplota přes 38. Myslíte, že to může souviset? Vůbec nic jiného mu není, prý ho ten stipanec už ani nebolí..

lehe
autor
17. srp 2024

Jinak včela už ho bodla několikrát a nikdy žádnou reakci neměl.

cilkat
17. srp 2024

Já měla po bodnutí včely horečku několik dní, ale já jsem alergik. A nebyla tam mezi tím fáze "nic mi není". Tohle mi přijde, že se spíš sešlo "stokrát nic" a možná ta včela byla tím stým.

lehe
autor
17. srp 2024

@cilkat děkuju, tak snad to nebude nic vážného, dneska jedeme domů z dovolené, tak jsem z toho taková nervózní, jak zvládneme cestu..

ivkasolavova
17. srp 2024

Může to být od toho , manžela pichla do nohy a ten den nic ,druhý den nateklá měl teplotu ,a třetí den ani neobul botu .Alergik není ,dostal cezeru a nějaký prášky na otok jeste

lehe
autor
18. srp 2024

@ivkasolavova děkuju, tak u nás těžko říct, oteklé to neměl, už ani teplotu nemá, tak snad už to bude dobrý. Těžko říct z čeho to měl 🤷

lenerka1
19. srp 2024

Ano, syn takto reaguje na včelí bodnutí, ráno žihadlo, večer horečka přes 39, druhý den už ok. Souvislost potvrzena třemi bodnutími i dětskou lékařkou. Není to prý alergická reakce, jen průvodní jev odbourávání jedu.