Hezky den, prosím, nemáte někdo zkušenost s valgoznim kotníkem? Mala (11m) si už nějaký ten týden stoupá a pozoruju, ze se zvedá jenom přes levou nohu a kotník má hodně vpadlý. Když stojí, má špičku úplně vytocenou do strany.
Je mi jasne, ze tohle budu řešit s fyzioterapeutem. Ale zajímalo mě, je tohle řešitelné? Jak dlouho jste museli s detickami cvičit, než se to zlepšilo? Jaké cviky jste dělali? 🙏
Ahoj, pokud jsi na facebooku, přidej se ke skupině Hypotonie Česká republika. V lupě si zadej téma valg. kotníků a najdeš různé tipy na cviky.
Do tří/čtyř let mají tukový polštářek, než se klenba zvedne, nemusí jít tedy nutně o valgozní kotník nebo plochonoží.. pokud ale i tak chcete podpořit, dávejte pozor, v jakých botech chodí a domů bych pořídila ortopedický kobereček na stimulaci chodidel 🙂
Proč by to nebylo řešitelné? Úplně v pohodě. Poraď se s kvalitním fyzio, jestli můžeš nějak podpořit správný pohyb, ale vůbec se z toho nehruť, dítě se naučí vzpřímený postoj a svaly si vypracuje, upraví se to. Hlavně jí prosímtě nezavírej nohy do nějakých tvrdých těžkých bot, to pak ty kotníky vykrucuje ještě nepřirozeněji.
@zrzinda vsude mi rekli, ze valgozni kotniky jsou do 3 let normalni a ze se to neresi. Leda bych fakt vylozene chtela. A protoze jsme na fyzio chodili i kvuli jinym vecem, tak jsme rekli, ze resit chcem. Ale zadny zvlastni cviceni na to nebylo. Jen ze na doma backurky, na boso pouze na trenovani na ortopedickym koberci a nesedet do W, to je vsechno...