Maminky, máte některá zkušenost s vadným držením těla u dětí? Všimla jsem si, že dcera chodí s vystrčeným bříškem a naopak prdelkou dozadu, prostě nechodí úplně rovně. Je pravda, že bříško má hodně vypapané, není to tyčka, nedokážu posoudit, jestli má vše v normě, nebo jestli by se z toho mohla vyvinout nějaká vada páteře. Chůzi má takovou klátivější, jakoby ze strany na stranu, hodně dupe (asi po mě🙂). Sedí rovně, shrbená není... Než se zeptám při 18 měs. prohlídce pediatričky, zkouším, co mi řeknete tady.
@drakenn děkuji za info, já jen, že byly tu na návštěvě dcery vrstevníci, a ti chodili rovně. Ale také měli jinou stavbu těla, byli jako "lunti", žádné bříško a zadeček, jako má dcera...
Pokud jak pises, neni zaden lunt, tak je to fakt normalni.. ma holt brisko, tudiz zadecek jak Ferda mravenec.. muj mladsi syn byl barokni faldikate mimi i jako batole a mel vyrazne brisko ven a zadecek mu trcel.. starsi byl luntik a taky mel brisko ven.. jen ten zadek mu netrcel, protoze zaden skoro nemel 🙂
@drakenn Nene, je to kus baby, má 12 kg, cvalda není, ale bříško, prdel a nožiska prostě má🙂 Tak to jsi mě uklidnila..🙂
To neni vada, je to normalni. Male deti nemaji zpevnene brisni svalstvo