Vadné balení Nutrilon HA, plechovka byla zrezivělá

majdinkaefka
15. kvě 2017

Zdravím maminky, chtěla bych se zeptat jestli některá nemáte zkušenost s rezavou plechovkou nutrilonu HA.
Dcerka (2m) z ničeho nic začala mít ve stolici příměs nějakých černých kusů, které po čase zezelanaly, momentálně je kvůli tomu i hospitalizována ve fakultní nemocnici Ostrava. Dlouho se nemohlo přijít na to proč a z čeho to vlastně má, musela absolvovat různá vyšetření, odběry, stěry...
Doktoři už byli bezradní, protože veškeré testy byly negativní. Jeden z doktorů tvrdil, že to vypadá jako železita stolice, jestli ji nedávám železo v tbl nebo jinou formou, což samozřejmě nedávám.
Každopádně v nemocnici to ustoupilo, protože tady dostává mličko "erární".
Chlapa doma asi svrbely ruce a rozhodl se z prázdných obalů od Nutrilonu něco vyrobit starší dcerce a tak aby jich měl více, vysypal zbytek rozbaleneho Nutrilonu do sklenice a nestačil se divit, plechovka byla vevnitř celá zrezivělá (skladujeme na suchém, teplém místě). Takže nakonec to opravdu je železitá stolice, protože Nutrilon do sebe natáhl rez.
Přikládám fotografii plechovky i stolice - prosím o jakékoli podněty a připomínky pokud máte stejnou nebo podobnou zkušenost.

slunickovani
17. kvě 2017

Páni, to je divný, taky používáme tyhle plechovky, ale něco takovýho se nám teda ještě nestalo.. Zkus zavolat na ty jejich informace, číslo mají na webu 800 110 000, nedávno jsem tam s nima něco řešila a byli hrozně ochotný. Určitě ti poradí a pomůžou