V 1,5 roku kaz na zubech. Je něco, aby se to zastavilo?

nock
23. črc 2024

Zdravím, dnes jsem si všimla že má dcerka na obou předních zubech hnědý flíček ze zadu jakoby směrem v patře a ne vepředu takže to nebylo vidět ale dnes když dělala blbosti a smála se tak jsem si toho všimla. Čistíme každý den pečlivě a bez zubní pasty. Zubaře jsme ještě nenašli. Je něco aby se to zastavilo? Je už na čase používat zubní pastu pro děti? Já sama mám zničené zuby a u dcer, jsme se tomu chtěla úplně vyhnout a teď mě úplně štve že se jí i přes to objevili😭

simkrk
23. črc 2024

@nock začla bych asi používat zubní pastu vhodnou pro děti.. 😊Aspoň trošičku... 😁😊

radecka1
23. črc 2024

@nock Zubní pasta je jen pro dobrý pocit. Že ji nepoužíváš nevadí. Je potřeba pečlivě čistit bez pasty a postupně učit na používání mezizubních kartáčků. Třeba je to jen pigmentace.

nattt
23. črc 2024

@nock my jsme ted resili u dcery (3r4m), ze se ji objevily hnede tecky na stolickach, tak jsme mysleli, ze je to urcite kaz (i kdyz cistime poctive podle me), zubar rekl, ze to budeme pozorovat, nerekl, jestli je to kaz nebo treba jen nejaky pigment. K memu velkemu udivu jsem dnes zjistila, ze to tam dcera uz nema (mame i novy kartacek, s neroztrepenymi stetinkami). Samozrejme, nevim, jaky je vas pripad, jen chci posdilet nasi zkusenost, ze ac se to zdalo jako jasny kaz, po nekolika tydnech to zase zmizelo.

squezy
23. črc 2024

@nock jestli chceš,aby dcery měly zdravé zuby,tak prvně jim najdi zubaře. Samozřejmě správné čištění je zaklad,ale ze v 18 mesicich nebyla u zubaře,to taky není ok.

ukki
23. črc 2024

@squezy a to proč, dceru chce zubařka vidět až téměř ve dvou letech, dřív to prý nemá moc smysl

elesse
23. črc 2024

@ukki protoze na prvni kontrolu mas jit v roce

Jinak xistuji i zubni pasty napr s hydroxiapatitem, na posileni skloviny. Ale staci cistit bez pasty, jinak je potreba davat pozor na fluor, je jedovaty

squezy
23. črc 2024

@ukki protože se ma chodit od roka. Dítě si zvykne na ty kontroly,bude spolupracovat..

hezz17
23. črc 2024

Nas zubar chtel hned od 1.zubu, objednal syna na 6m, ale zadny nemel, tak jsem sla jen ja.

rayasisu
Autor odpověď smazal
Zobraz
hezz17
23. črc 2024

@rayasisu od 6

rayasisu
23. črc 2024

@hezz17 díky za info.
Příspěvek jsem smazala, když tam bylo nepotřebné info 🙂

martulka88
23. črc 2024

@nock Najdi zubaře. Syn jezdí k manželové zubařce, jelikož má bude končit asi za 2 roky. Jezdí asi 70km. Chodí od roka, zatím jen jako seznámení - je důležité i proto, aby se dítě v budoucnu nebálo. Posledně jezdil na křesle nahoru a dolů a snažila se mu zkouknout zoubky (bude mít 2,5roku). Jinak pasta není potřeba, je hlavně pro voňavý pocit - zkoušíme asi 2 měsíce, zatím se to snaží polykat, občas vyplivne. Proto nejdříve vyčistíme řádně zuby a pak přejedem pastiu u umyvadla s kelímkem. Základ je i mezizubní kartáček, jakmile se zuby dotýkají. A opravdu pořádně čistit - i kdyby s pohádkou (ač jsme byli silně proti, ječel, jak kdybychom ho chtěli zabít :D). Může mít pigmenty, ale klidně i kaz.

me_druhe_ja
23. črc 2024

@ukki v ČR je zvykem chodit od roka. Tady ve Francii se chodí od tří let, žádnej zubař ti dřív dítě nevezme že to nemá cenu. Teď jsem byla s dcerou poprvé a příště máme přijít v šesti prej. 🙈

radecka1
24. črc 2024

@me_druhe_ja Proto Ti, co mají zkušenost ze zahraničí, si české zdravotnictví pochvalují.

me_druhe_ja
24. črc 2024

@radecka1 Záleží jak co. Syn má velmi vzácnou genetickou nemoc a zrovna tady je největší expert přes tu jeho genetickou mutaci na světě. Vyvinul i lék, který sice nevyléčí, ale značně pomáhá. 🙂 syn ho dostal jako nejmladší pacient na světě tenkrát. V ČR bychom se k tomu léků (a asi i diagnóze) dostali daleko později.
Péče o něho a všechny terapie má úplně špičkové.

Běžná lékařská péče je lepší u nás bych řekla, že se dělá to CPR a tak, to tady vůbec není.
Ale obecně bych řekla, že Francie a ČR a podobně kvalitní zdravotnictví, něco lepší tady, něco u nás. Co jsem tak cetla, tak porodnice jsou tady o něco lepší. Oproti Anglii třeba, tam je to hrůza.

zanett
24. črc 2024

@me_druhe_ja
@radecka1
Presne tak. A ta Anglie je opravdu peklo. To zdravotnictvi tam je jak pred sto lety u nas. Bez legrace. Zila jsem tam spoustu let a jsem fakt rada, ze jsem to prezila. Ale 'dohromady' me dali doktori az tady v Cesku. A mimochodem, neni nahoda, ze Anglani maji skarede zuby, dokonce se vzil vyraz 'English teeth', coz jsou krive a zahnedle zuby, kdyz se podivate poradne, uvidite, ze je ma skoro kazdy Anglan (ale musite vyjet z bohateho a nalesteneho Londyna).